İnsan hakları beyaz perdede

Güncelleme Tarihi:

İnsan hakları beyaz perdede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 15:21

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun, AB üye ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkıları ile düzenlediği 4. AB İnsan Hakları Film Günleri, Kısa Film Yarışması ödül töreniyle başladı.

Haberin Devamı

Ankara’nın yanısıra Çanakkale, Van, Eskişehir, Mersin ve Sinop’ta da düzenlenecek olan 4. AB İnsan Hakları Film Günleri 19 Aralık’a kadar sürecek. Festival kapsamında düzenlenen Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmlere ödülleri, düzenlenen törenle verildi. Kızılay Büyülüfener Sineması’nda düzenlenen ödül törenine AB Delagasyonu Maslahatgüzarı Bela Szombati, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, AB Türkiye Raportörü Kati Piri ile çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve sinemaseverler katıldı.

55 FİLM BAŞVURDU

55 filmin başvuru yaptığı kısa film yarışmasında, oyuncular Tamer Levent ve Ahu Türkpençe, gazeteci Çiğdem Toker, sinema yazarı Murat Erşahin ve yönetmen Reis Çelik’ten oluşan jüri üç filmi ödüle layık gördü. Değerlendirme sonucunda Ozan Gönen’in ‘Losing Colors’ filmi birinci, Tufan Taştan’ın ‘Bir Kelime’ isimli filmi ikinci ve Bilal Bulut’un ‘Çığlık’ filmi üçüncü oldu.
Ödül töreni öncesinde AB Delagasyonu Maslahatgüzarı Bela Szombati insan haklarına ve özgürlüklerine saygının AB değerlerinin ve faaliyetlerinin kalbinde yer aldığını söyledi. Mehmet Cangir ise Türkiye’de insan hakları konusunda çok önemli reformların yapıldığını belirtti. Kati Piri de, insan hakları konusunda AB’nin de uğraştığı sorunların olduğunu, bunlardan birinin de Romen sorunu olduğunu aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!