Tek istedikleri yürüyecek bir kaldırım

Güncelleme Tarihi:

Tek istedikleri yürüyecek bir kaldırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 14:07

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde, bu yıl eğitime başlayan Abdulkadir Karahan Fen Lisesi ve Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçe dışındaki okula yürüyerek gidip geliyor. Öğrenciler okula giderken ya da evlerine dönerken, tehlikeli olmasına rağmen kullandıkları karayoluna yaya kaldırımı yapılmasını istedi.

Haberin Devamı

Siverek’in yaklaşık 2 kilometre dışında Çermik karayolu üzerinde kurulan Abdulkadir Karahan Fen Lisesi ve Merkez Anadolu Lisesi bu yıl eğitime başladı. Ancak, ilçe dışındaki okula yürüyerek ulaşan öğrenciler, araç trafiğinin yoğun olduğu yolda olası kaza riski ile karşı karşıya kaldı. Öğrencilerin bu konudaki şikayeti üzerine okul yönetimi Karayolları 96’ncı Şube Şefliği’ne, okul ile ilçe merkezi arasındaki yolda öğrencilerin kullanımı için kaldırım yapılması talebinde bulundu. Ancak bu talebe Karayollarından ödenekleri olmadığı için 2 yıl süre içerisinde yolda kaldırım çalışması yapılamayacağı bildirildi.

Veliler tepkili

700 öğrencinin eğitim gördüğü okul yolunun tehlikeli olduğunu ve çocuklarının güvenliklerinden endişe duyduklarını anlatan veliler, yetkililere duyarlılık çağrısı yaptı. Öğrenci velilerinin durumu bildirmesi ile konudan haberdar olan AK Partili meclis üyesi Cumali Karavar şöyle dedi:
"Öğrenciler her gün okul yolunda ezilme tehlikesi geçiriyor. Burada 700 öğrenci var, kaldırımı bulunmayan şehirlerarası bir yolda sabah akşam yürüyorlar. Öğrencilerin durumundan haberdar olduk. Karayolları burada kaldırım yapamayacağını bildirmiş. Biz konuyu belediyelere ve ilgili makamlara bildirerek, sorunun çözülmesi için takibini yapacağız."

Haberin Devamı

Okul yolunda ilerleyen öğrenciler ise özellikle hızlı araçların geçişi sırasında ve yağışlı havalarda çok korktuklarını söyleyerek, sorunlarının biran önce çözülmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!