CIA bile almadı

Güncelleme Tarihi:

CIA bile almadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 14:03

Amerika bu olayla sallanıyor... CIA'in işkence satın aldığı Mitchell Jessen & Associates isimli şirketin CIA'ye 20 adet işkence tekniği sunduğu CIA'in bunların bazılarını 'teröristler için bile fazla' bulduğu için almadığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Amerika bu olayla sallanıyor… ABD Kongresi’nde yürütülen bir soruşturma kapsamında CIA’in 11 Eylül sonrası Mitchell Jessen & Associates isimli bir şirketten 80 milyon dolarlık bir alım yaptığı tespit edildi. Alım ise savunma sanayiinde kullanılmak için bir envanter değildi. NBC’nin haberine göre CIA söz konusu şirketten 80 milyon dolar karşılığında ‘işkence taktikleri’ satın aldı.

Mitchell Jessen & Associates’in 7 ortağı bulunuyor. Şirket 2009 yılından bu yana kapalı durumda. Firmanın 4 ortağı işe hali hazırda ‘özel güvenlik’ sektöründe çalışmalarını sürdürüyor.

ABD Senatosu’nun açıklamasına göre Mitchell Jessen & Associates’in kullandığı işkence yöntemleri ‘vahşi’ olarak tanımlanıyor. Firmanın ortaklarının bir bölümünün devlet kökenli olduğu da ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre şirket CIA’ye 20 adet işkence tekniği sunmuş. Fakat CIA bunların az bir kısmını satın almış. CIA geri kalan işkence tekniklerinin ‘teröristler için bile fazla’ olduğunu ifade ederek o teknikleri satın almamış.

CIA 11 Eylül saldırılarından sonra başkan George Bush’un da bilgisi dahilinde işkence teknikleri satın almaya başladı. Şirket 2004 yılında kuruldu ve ilk olarak 2005 yılında Washington yönetimi ile iş yapmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!