İşte Dünyanın "cinayet" raporu!

Güncelleme Tarihi:

İşte Dünyanın cinayet raporu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 11:17

Birleşmiş Milletler, dünya genelinde yaşanan cinayetlerle ilgili bir rapor açıkladı. Raporda 475 bin kişinin cinayet sebebiyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler (BM), 2012 yılında dünya genelinde 475 bin kişinin cinayete kurban gittiğini ve cinayetin 15-44 yaş arası erkeklerde üçüncü ölüm nedeni olduğunu bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, Dünya Sağlık Örgütü, BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi ile BM Kalkınma Programı tarafından hazırlanan Şiddeti Önleme Küresel Raporu açıklandı.

Toplantıda konuşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi Etienne Krug, raporda 133 ülkeden gelen verilere yer verildiğini söyledi. Krug, 2000 yılından bu yana cinayet oranlarında yüzde 16 düşüş görülmesine rağmen şiddetin hala çok yaygın olduna dikkati çekti. Krug, şiddeti önlemek için daha kararlı bir eylem planına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Dünya genelinde her gün 500 gencin öldürüldüğünü, her dört çocuktan birinin fiziksel tacize, her üç kadından birinin ise cinsel istismar ve şiddete maruz kaldığını ifade eden Krug, "2012 yılında 475 bin kişi cinayete kurban gitti ve cinayet dünya genelinde 15-44 yaş arası erkeklerde üçüncü ölüm nedeni" dedi.

Raporda, 133 ülkenin sadece üçte birinin şiddeti önlemek için gerekli tedbirleri aldığı belirtildi. Rapora göre, cinayet oranının en yüksek olduğu yerlerin başında arasında Amerika kıtası bulunurken, bu oranın en düşük olduğu bölge ise Batı Pasifik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!