Konserve çeşidinden çok Müslümanlık çeşidi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Konserve çeşidinden çok Müslümanlık çeşidi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 00:59

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İslam dünyasının çok ciddi bir bilgi kirliliğiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bu bilgi kirliliğinin önemli bir kısmı da dini alanda yaşanıyor. Bunu görmemiz lazım. Konserve çeşidinden fazla Müslümanlık çeşidi çıktı” dedi.

Haberin Devamı

Çiçek, 5. Din Şûrası’ndaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

5 SENE EVVEL IŞİD YOKTU

“Her sabah dünyanın yeniden kurulduğu doğru ama her sabah İslam dünyası için yeni bir acıdır, yeni bir kaostur, yeni bir sorundur. Mümkün olan sıklıkla Müslümanların dini bilgi ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Çünkü hayat hızla akıyor. Hepimiz sabır ediyoruz. Hakikaten, 5 sene evvel ne IŞİD vardı ne de ışitmediklerimiz vardı. Ne Suriye problemi vardı ne başka bir yerdeki bu boyutta yaşanan sıkıntılar.

İslam dünyası, çok ciddi bir bilgi kirliliğiyle karşı karşıya. Bu bilgi kirliliğinin önemli bir kısmı da dini alanda yaşanıyor. Bunu görmemiz lazım. Konserve çeşidinden fazla Müslümanlık çeşidi çıktı. Şimdi bunun bir kalitesi, standardı olması gerekmez mi? Yani içine İslam kelimesini sokmuş olmakla o bilgi İslami bilgi mi oluyor? O yoldan gidersek varacağımız liman, menzil neresi olacak? Bunun bir kaydının, standardının olması lazım. Onun içindir ki bugün gördüğümüz vahşet, hepimizin yüreğini yakan, İslam dünyasında, -ki başka bir yerde de bunlar yaşanmıyor-, ne kadar melanet varsa, günümüzde bunun adına terör diyebiliriz, hepsi İslam dünyasında.

Ahlak kirliliği de var. Din, sadece belli kuralların yerine getirilmesinden ibaret değildir. Din, bir hayattır ve o hayatın huzur içerisinde geçmesi gerekir. İnandığımız hususlar hayata intikal etmiyorsa, hayatımızda bunun somut, güzel örneklerini göremiyorsak, sadece belli kuralların tekrarı ve tasdiki tek başına insana dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamaya yeter mi? Bu açıdan baktığımızda gerçekten İslam dünyası ciddi bir ahlaki kirliliğin içerisindedir. Bunun temizlenmesi gerekiyor.

ÇİN MALI İLAHİYATÇI

Çok şükür, artık 50 sene evveline nazaran çok sayıda imam hatip okullarımız var, çok sayıda ilahiyat fakültelerimiz var. Mukayese ettiğimizde bunlar çok önemli imkanlar. Ancak bu imkanın fırsata dönüşmesi ve kaliteyle beraber olması gerektir. Çin malı gibi ilahiyatçı olmaz. Din bilgisi, din eğitimi, dini tatbikat, hafta sonu meselesi değil, cuma günü giyip pazartesi günü çıkaracağınız bir elbise, bir ihtiyaç maddesi gibi değil. YÖK’ten olan arkadaşlarımız varsa onlara da seslenelim. Bakınız üniversiteleri açıyoruz, bu bizim görevimiz siyasetçiler olarak ama kalite getirmek de onların görevi. Bir müdür bir mühür toplam kaliteyi düşürüyor. Tüm bilim dallarında düşürüyor. Bazılarında telafisi bir dereceye kadar olur mu bilemem ama belli bilim dallarında, belli alanlarda kalite meselesi en az sayı kadar önemlidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!