Okullu çocuklar için mücadeleye devam

Güncelleme Tarihi:

Okullu çocuklar için mücadeleye devam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 01:08

TALİBAN’ın güçlü olduğu Pakistan’ın Svat Vadisi’nde özellikle kız çocuklarının eğitimi ve kadın hakları konularındaki kampanyalarıyla adını duyuran 17 yaşındaki aktivist Malala Yusufzay, 2014 Nobel Barış Ödülü’nü dün Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen törenle aldı.

Haberin Devamı

Konuşmasında ‘her çocuğu okulda görene kadar’ mücadelesini sürdüreceğini belirten Malala, “Sözde yetişkinler dünyası anlayabilir ama biz çocuklar anlamayız. Neden bizim ‘güçlü’ dediğimiz ülkeler savaş yaratmakta güçlü, barış yapmakta zayıflar? Niçin silah vermek bu kadar kolay, kitap vermek bu kadar zor? Neden tank yapmak bu kadar kolay, okul inşa etmek bu kadar güç” diye sordu.

‘BAŞBAKAN DA OLACAĞIM’

En genç ödül sahibi unvanını da alan Malala, BBC’ye yaptığı açıklamada, siyasete gireceğini, bir gün ülkesi Pakistan’ın başbakanı olmayı istediğini söyledi.

Ödülü paylaşacaklar

2014 Nobel Barış Ödülü’nü Malala ile paylaşan Hindistanlı çocuk hakları aktivisti Kailash Satyarthi (60) ise kölelik şartlarında çalışan çocukları kurtarmak için 35 yıl boyunca çalışmıştı. 1.1 milyon dolarlık ödül, Malala ve Satyarthi arasında paylaşılacak.

Haberin Devamı

Okullu çocuklar için mücadeleye devam

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!