Davutoğlu 'Sizle de problemimiz var'

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu Sizle de problemimiz var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 19:37

Meclis Genel Kurulu’nda 2015 bütçesinin görüşmelerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “darbecisiniz” suçlaması Meclis’i karıştırdı. CHP’lilerin sert tepki gösterdiği bu sözlerle tansiyon yükseldi. Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la samimiyetlerine ilişkin “İlişkimiz ölümle de bitmez, dünya ahiret kardeşiz, biz söz verdik mi mezara kadardır mezara” sözleri de bütçe görüşmelerine damga vurdu.

Haberin Devamı

MECLİS'TE GERGİN ANLAR - FOTO GALERİ

DARBECİ SUÇLAMASI

Davutoğlu, kendisini, “Mısır halkıyla bizi düşman yaptınız” diye eleştiren Kılıçdaroğlu’na, “Mısır halkıyla problemimiz yok, ama darbecilerle problemimiz var, sizlerle olduğu gibi, siz de darbecisiniz” diye karşılık verdi. Bu sözler üzerine ayağa fırlayan CHP’liler sıra kapaklarına da vurarak sert tepki gösterdi. CHP’lilerin sözlerini geri almasını istediği Davutoğlu’na TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, “Sayın Başbakan bunu bir tavzih edin, ne kastediyorsunuz” dedi. Bu sırada bazı CHP’liler de, “Bu nasıl Başbakan, sözünü geri alacaksın. Geri al sözünü” diyerek AK Parti sıralarına yürümeye çalıştı. Bazı AK Partililer de ayağa fırlayınca, iki grubun birbirine girmesini İdare Amirleri ve grup yöneticileri güçlükle önledi. Davutoğlu da, “Bu kadar hiddete gerek yok, siz bana Mısır halkıyla kavgalısınız derseniz ben de size darbe döneminde heyet gönderdiğiniz için darbecilikle suçluyorum. Niçin bu kadar ağır bir ifade kullanmak zorunda kaldım biliyor musunuz; bazen empati yapmakta fayda var, ama sizin yaranız var da 27 Mayıs’ı hatırlıyorsanız bu sizin bileceğiniz iş” dedi. Bu tartışmalar sırasında Davutoğlu yaklaşık 10 dakika konuşmasını sürdüremeden kürsüde beklemek zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu görüşmelerin ardından kuliste, “Çark etti. Dedi ki ‘Siz Mısır’a heyet gönderdiğiniz için, oradaki darbeye destek verdiğiniz için söyledim’ dedi. Mısır’daki darbecilere hiçbir zaman destek vermedik. Darbeye her zaman karşı çıktık. Ama o bunun da farkında değil, hiçbir şeyin farkında olmadığı gibi” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu Sizle de problemimiz var
Meclis'te 2015 yılı bütçe görüşmeleri başladı


AİLE KAVGASI

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun KPSS’ye girmeden işe giren AK Partililere yönelik eleştirilerini yanıtlarken de yumruğunu kürsüye vurarak, “Bak bana dönüp ailemle ilgili bir şey söylersen cevabını alırsın” diye sert tepki verdi. Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde çocuklarını geç emeklilikten kurtulmaları için küçük yaşta sigortalattığını da söyleyerek, işe giriş ve çıkış belgelerini de gösteren Davutoğlu, “Hepsinden özür diliyorum, çocuklarınızın kabahati yok, kabahat size ait” dedi. Davutoğlu, bu konuyu gündeme getirme gerekçesini de, “Siz bana ve bakanlarımıza dönüp anonim suçlamada bulundunuz, bizim çocuklarımız haksız yere bir yerlerde istihdam ediliyor öyle mi, benim ve bakan arkadaşlarımın çocukları ortada” diye açıkladı. Bu sırada Çiçek de, “Fazla kişiselleşti, Sayın Başbakan lütfen konuyu çok fazla kişiselleştirmeyin” uyarısında bulundu. Bu sözlere CHP’liler sert tepki gösterirken, Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde soyadını taşıyan çok sayıda kişiyi işe aldığını da bildirdi. CHP’lilerin tepkilerine, “Müdahale ederseniz müdahale görürsünüz” diye karşılık veren Davutoğlu ardından da, “Eğer siyasete seviye getireceksek ailelerimizi bunun dışında tutalım, ama dönüp anonim olarak bir ithamda bulunamazsınız” dedi.

Haberin Devamı

ÖLÜMLE DE BİTMEZ

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun kendisini “son derece kurnazca Cumhurbaşkanı ile karşı karşıya getirmeye çalıştığını” da savunarak, “Çünkü kendisi Sayın Baykal ile nasıl bir serüven yaşadığını bildiği için bizi de öyle zannediyor. Bizim Cumhurbaşkanımızla ilişkimiz siyasetle başlamamıştır, siyasetle bitmez, ölümle de bitmez, dünya ahiret kardeşiz, bizim siyasi kültürümüzün ahlakımızın temeli vefadır, biz söz verdik mi mezara kadardır mezara” dedi.

ÇALIŞIN SİZ OTURUN

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin eleştirilerini yanıtlarken, daha önce yaptığı, “Tüm bu imkanların gerçek sahibi millettir, emanetin kime verileceğine de aziz milletimiz karar verecektir” açıklamasını anımsatan Davutoğlu, “Bu ne demek biliyor musunuz, iyi çalışın, halkın kalbine girin, 5 sene sonra seçimleri kazanınca gidip oraya siz oturun, bunun için Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanımızı tartışma konusu yapmaya gerek yok” dedi.

Haberin Devamı

YÜCE DİVAN ATIŞMASI

Davutoğlu’nun, “2001’i unutmayın, kimlerin Yüce Divan’da yargılandığını unutmayın” sözleriyle koalisyon döneminde yolsuzluk yapıldığını söylemesine karşılık, eski MHP’li Bakan Koray Aydın kürsüye çıkarak, “Ben verilemeyecek hesabım yok dedim, ‘beni Yüce Divan’a sevk edin’ dedim, yalvar yakar olmadık, ben 11 hakimin ittifakıyla Anayasa Mahkemesi’nin tarihine geçtim. Daha 3 gün önce sizin bakanınız soruşturma komisyonunda beni Yüce Divan’a göndermeyin diye yalvardı Sayın Başbakan, çünkü hırsızlık yaparken yakalanana hırsız denir, en tepeden en aşağıya saçılmış yolsuzluk iddiaları varken dönüp buraya el sallamanızı hayretle karşılıyorum, Allah sizi hidayete erdirsin” karşılığını verdi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de Kılıçdaroğlu’nun çocuklarıyla ilgili sözlere, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun çocukları ne yapmış, özel bir şirkette bir kaç ay sigortalı olmuş, bunu neye karşı söylüyorsunuz, sizin bakanlarınızın çocukları sınavsız memur olmuş. Sayın Kılıçdaroğlu’nun çocuklarının sizin çocuklarınız gibi 14 yaşında 14 tane şirketleri yok. Siz Türkiye’yi vesayetten kurtaracağınızı söylüyorsunuz siz kendiniz vesayet altındasınız” diye yanıt verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, “Sizin milletvekilleriniz bir ay AK Parti grubuna dönüp hırsız var dediler” diye şikayette bulununca, CHP’liler hep bir ağızdan, “hırsız var” diye bağırdılar.

Haberin Devamı

MAHALLELERİNİZDEN ÇIKIN

Davutoğlu konuşmasında şu mesajları da verdi:
“Bizim için çözüm süreci çözülme süreci falan değil, aksine milletin bütün fertlerinin kaynaşma sürecidir. Mücadelemiz yeniden Kuva-yi Milliye mücadelesidir. Herkes mahallesinden çıksın, mahallesinin rahat ortamında yaşamasın, çıksın başka mahallelere girsin. Sünni vatandaşlarımıza sesleniyorum, Alevi vatandaşlarımızla kucaklaşın. HDP’lilere de aynı çağrıda bulunuyorum, artık Türkiyeli olun, Türkiye partisi olmak meziyettir, bir mahallede bölgede değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!