CDU’nun 27. Kurultayı sona erdi

Güncelleme Tarihi:

CDU’nun 27. Kurultayı sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 09:48

Almanya'nın Köln kentinde yapılan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) 27. Olağan Kongresi'nde burkanın yasaklanması önerisinin görüşüldüğü, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'nin buna karşı çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Köln Fuar Merkezi'ndeki kapanış konuşmasını yapan Merkel, toplumun birlikteliğin korunması ve yaşam kalitesinin artırılması konularının gelecekte parti programında yer alması gerektiğini belirtti.

Ülkede gelecek iki yılda yapılacak eyaletlerde yapılacak seçimlerinde CDU'nun iyi bir sonuç alması için çalışacaklarını ifade eden Merkel, eyalet meclisleri seçimlerinden çok iyi sonuçlar almayı hedeflediklerini bildirdi.

Merkel, kongrede yapılan çalışmalardan dolayı da delegelere teşekkür ederek, Almanya'nın geleceği için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kongrede, CDU Franfurt Bölge Teşkilatı'nca hazırlanan ve burkanın yasaklanması talebini içeren önerge de görüşüldü.

CDU Genel Başkan Yardımcısı Julia Klöckner, "Burka yasağının getirilmesini savunarak, hoşgörülü bir toplum hoşgörü içermeyen bir kadın imajına tahammül edemez” dedi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de özgürlüklerin kısıtlanmasının orantılı olmasını isteyerek, “Yanlış bulduğumuz her şeyi yasaklayamayız” ifadesini kullandı.

Bu konuda bir yasağın başlaması durumunda, uygulanmada yasal sorunlar çıkabileceğine dikkati çeken Maiziere, kadınların burka ile kapanmasına karşı olduğunu söyledi.

Kongrede burka yasağıyla ilgili önerge, yeniden ele alınmak üzere partinin alt kuruluna gönderildi.

Öte yandan, kongre, Alman Milli Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kongrede delegelerin yüzde 96,7'sinin oyunu alarak 8. kez genel başkanlık görevine seçilmişti.

Berlin Eyaleti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Emine Demirbüken Wegner, CDU Yürütme Kurulu'na, Serap Güler de CDU Yönetim Kurulu'na yeniden seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!