Demirtaş'tan Cape Town'lı iş adamlarına davet

Güncelleme Tarihi:

Demirtaştan Cape Townlı iş adamlarına davet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 15:02

İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Cape Town'lı işadamlarını İzmir'e davet ederek, "Güney Afrika büyük bir ekonomi ve Afrika'nın sanayileşmiş tek ülkesi. İzmir ve Cape Town birbirine mesafe olarak uzak olsa da bu mazereti artık ortadan kaldırmamız gerekiyor. Cape Town'lı işadamlarını İzmir'e bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Güney Afrika Cumhuriyeti Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille ve beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Demirtaş, "Bu rakam aslında az değil. Ama İzmir olarak baktığımızda 30 milyon dolar civarındaki rakamı az buluyoruz. Karşılıklı olarak gazeteci ve turizmcilerin yer aldığı heyet organizasyonları düzenleyerek tanıtımı sağlayabiliriz. Artık dünyada turizm hareketleri, güneş, deniz, kumla sınırlı değil. Şehir turizmi de ağırlık kazanıyor. Bu konuda gelişme sağlayabiliriz. Ayrıca kongre turizmi alanında da çalışabiliriz. Sizin aracılığınızla, Cape Town Ticaret Odası başkanını da bir işadamı heyetiyle İzmir'e davet ediyoruz" dedi. Demirtaş ayrıca, önümüzdeki yıl Cape Town'dan bir öğrenciyi de İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde tam burslu olarak eğitim vermek istediklerini belirterek, "Bu da iyi bir başlangıç olur" diye konuştu.

"İZMİRLİ İŞADAMLARINA HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"
Cape Town'un Güney Afrika'da yatırım için en uygun kentlerden birisi olduğunu söyleyen konuk Belediye Başkanı Patricia De Lille ise, "Hem kamu hem de özel sektördeki yatırım olanaklarıyla ilgili size bir liste göndermek istiyoruz. Şu anda Cape Town'da yüzde 23 oranında işsizlik var. Bu nedenle istihdam sağlayabilecek yabancı yatırımları kentimize çekmek istiyoruz. İzmirli işadamlarına her türlü desteği sağlamaya hazırız" dedi.
Turizm alanında da yapılabilecek bir çok çalışma olduğunu ve bunların önümüzdeki bir yıllık süreçte hayata geçirilebileceğini söyleyen Belediye Başkanı Patricia De Lille, "İzmir'i üçüncü kez ziyaret ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği protokolü imzaladık. Asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Her iki kentteki işadamları, karşılıklı olarak ticaret ve yatırım olanaklarıyla ilgileniyor. Turizm konusunda da yapılabilecek bir çok çalışma var. THY'nın Cape Town'a uçuşları var. Bu nedenle turizmi geliştirmek için çalışma yapabiliriz. Türkiye'de kış olduğunda Güney Afrika'da yaz mevsimi yaşanıyor. Ayrıca, benzerliklere sahip olan iki kent arasında kültürel turizmi geliştirmek de mümkün. Cape Town kıyısında 23 imamın mezarı var. Bu nedenle Türkiye'den daha fazla ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!