Dehşet saçan eski nişanlının 3 kez müebbet hapsi istendi

Güncelleme Tarihi:

Dehşet saçan eski nişanlının 3 kez müebbet hapsi istendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 01:04

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde bir yıl önce, kendisinden ayrılan nişanlısı 23 yaşındaki Nuray Çelik ve onun babası 59 yaşındaki Hasan Çelik'i av tüfeğiyle vurup öldürdüğü, annesi Bingül Çelik'i de öldürmeye kalkıştığı iddisıyla tutuklanan 29 yaşındaki Serdar Büberoğlu hakkında, biri ağırlaştırılmış olmak üzere üç kez ömür boyu hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan sanık Serdar Büberoğlu, ölenlerin yakınları ile tarafların avukataları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Kemal Göker, İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi ve 4'üncü İhtasis Kurulu'ndan gelen raporlara göre sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunu belirtti. Mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, sanık Serdar Büberoğlu'nun, 'tasarlayarak canavarca hisle iki insanı öldürme ve öldürmeye teşebbüs' suçlarından, biri ağırlaştırılmış, üç kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Sanık avukatı savunma için süre istedi. Mahkeme heyeti de duruşmayı karar verilmek üzere erteledi.

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Çelik Ailesi'nin yakınları ve çocuklarını cinayete kurban veren ailelerle birlikte basın açıklaması yaptı. Platform sözcüsü Sanem Deniz Kural, savcının mütalaasını çok yerinde bulduklarını, bunun mahkemenin kararına da aynı şekilde yansımasını beklediklerini, kadın cinayetlerini durdurmanın en önemli yollarından birinin katillere en ağır cezaları vermekten geçtiğini söyledi.
Kural, geçen kasım ayındaki kadın cinayeti sayısının geçmiş dönemlere göre azaldığını, kadın cinayetleri bitene dek mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Babasını ve kardeşini kaybeden Canan Binici de yaşadıkları acıyı tarif edemediğini, bir yıldır ölü gibi yaşadıklarını söyledi.

CEZAEVİNDE FACEBOOK HESABI AÇMIŞ
İzmir'de evlenme teklifini reddettiği kişi tarafından 3 Aralık 2012'de öldürülen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, kızının katilinin cezaevinde Facebook hesabı açarak paylaşımlar yaptığını belirterek, "Buradan savcılara sesleniyorum. Ağırlaştırılmış müebbet cezası alan bir sanık, cezaevinden nasıl Facebook hesabı açabilir ve paylaşımlarda bulunabilir" dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Olay geçen yıl 27 Kasım'da, Kemalpaşa İlçesi'ndeki İzmir Caddesi numara 87'deki apartmanda saat 05.00 sıralarında meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (İZSU) çalışan Serdar Büberoğlu, yaşadığı Ören Beldesi'nden, Kemalpaşa Belediyesi'ne ait 35 PKP 87 plakalı minibüsü düz kontak yöntemiyle çalıştırıp bir yıl önce kendisinden ayrılan nişanlısı Nuray Çelik'in ailesiyle yaşadığı apartmanın önüne geldi. Apartmanın yanındaki inşaata çıkan Serdar Büberoğlu, bir süre anaokulunda çalışan, ardından da bir fabrikada çalışmaya başlayan Nuray Çelik'in ikinci kattaki odasının penceresine taş attı. Gürültü üzerine genç kızın babası Hasan Çelik ile annesi Bingül Çelik mutfak balkonuna çıktı. Baba ve anne Çelik, karşılarında Serdar Büberoğlu'nu görünce hemen içeri girmek istedi. Genç kız ve ailesini daha önce de birçok kez rahatsız eden Serdar Büberoğlu, içinde domdom kurşunu bulunan av tüfeğiyle, evli ve 4 çocuk babası emekli Hasan Çelik'i içeri girerken, sırtından vurdu. Talihsiz adam kanlar içinde yere yığılırken, silah sesini duyan Nuray Çelik balkona çıktı. Babasını kanlar içinde gören genç kız sinir krizi geçirdi. Bu sırada inşaatta bulunan Serdar Büberoğlu, av tüfeğini bir kez daha ateşleyip Nuray Çelik'i kalbine yakın bir bölgeden vurdu. Baba ile kızı hastaneye kaldırılmasına rağmen yaşamlarını yitirdi. Anne Bingün Çelik, olaydan yara almadan kurtuldu.

Dehşet saçan eski nişanlının 3 kez müebbet hapsi istendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!