Özbek asıllı Rus oligark Usmanov satın aldığı Nobel ödülünü sahibine teslim ediyor

Güncelleme Tarihi:

Özbek asıllı Rus oligark Usmanov satın aldığı Nobel ödülünü sahibine teslim ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 01:08

ABD’li bilim adamı James Watson’ın geçtiğimiz günlerde açık artırmayla 4,8 milyon dolara sattığı Nobel ödülünü Rusya’daki Özbek asıllı oligark Alişer Usmanov tarafından satın alındığı ortaya çıktı. Rusya'mn en zengin insanı olan Usmanov, ödülü Watson'a geri vereceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Nobel ödülünün Usmanov tarafından satın alındığı Rusya’daki RBC haber ajansına oligarkın sekreteri tarafından açıklandı.

Açıklamada şöyle denildi: “Alişer Usmanov Nobel ödülünü kendine almadı. Kanserle mücadelede önemli katkılarda bulunmuş James Wetson’a yardım etmek için satın aldı. Nöbel ödülümü sahibine hiçbir karşılık beklemeden iade edecek. Böylece bilim adımını rencide etmeden araştırmalarına devam edebilmesi için yardım etmiş olacak. Usmanov’un babası da bu hastalığa yakalanarak hayatını kaybetmişti”.

Özbek asıllı Rus oligark Usmanov satın aldığı Nobel ödülünü sahibine teslim ediyor

Watson, DNA'nın çift sarmallı yapısını keşfettiği için 1962'de layık görüldüğü Nobel ödülü altın madalyayı geçen hafta New York'taki Christie's müzayede evinde açık arttırmayla satışa çıkarmıştı. Ödül, 4.8 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Haberin Devamı

Telefonda verdiği son teklifle ödülü satın alan kişinin ismi ise açıklanmamıştı.

Watson'un ödülü, maddi zorluklar nedeniyle satışa çıkardığı belirtiliyordu. İlk defa hayatta olan bir Nobel sahibi ödülünü satışa çıkarmış oldu. 86 yaşındaki Watson, satıştan elde ettiği kazancın bir kısmını yardım vakıflarına ve bilim alanındaki çalışmalara bağışlayacağını duyurmuştu.

Forbes dergisine göre malvarlığı 15.8 milyar doları bulan Usmanov ayrıca İngiliz Arsenal futbol takımının da hissedarlarından. Usmanov, geçen yıl Sunday Times gazetesi tarafından İngiltere'nin en zengin adamı ilan edilmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!