Beşir Atalay'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Beşir Atalaydan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 10:08

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay parti genel merkezinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Atalay’ın açıklamalarından satırbaşları:

Haberin Devamı

SEÇİME HAZIRLIK

En önemli konumuz kongrelerimiz ve bu kongrelerde teşkilatlarımızla buluşmalarımız. Partimizin ikinci konusu seçime hazırlık. 7 Haziren 2012’de önemli bir genel seçim var. Bütün partiler seçime dönük çalışmalar içindeler. Strateji ekibimizi kurduk yoğun şekilde çalışıyoruz.

Genel başkan değişimi oldu. Genel Başkanımızın konumlandırılması, yeni kampanya çalışmaları, müzik… hepsi devam ediyor. Bu çalışmalar benim koordinasyonumda yürüyor. Bu seçime daha erken şekilde hazırlanmaya başlamış olduk. Bu seçim kampanyamızda Türkiye’yi demokrasi şölenine çevirecek bir seçim kampanyası olacak. Seçimi erken olması gibi şeyler konuşuldu, partimizin öyle bir tutumu yok.

Bugün TBMM’de önemli bir gün. Bütçe görüşmeleri bugün başlıyor. Bütün partilerin genel başkanlarının önemli konuşmaları olacağına inanıyorum. Başbakanımızın önemli bir konuşması olacak. 22 Aralık’a kadar Meclis bütçe görüşmelerini yürütecek. 2015 bütçesi önemli bir dönemeç Ak Parti hükümetlerinin 13. Bütçesi. İlke defa bir parti yönetimine 13, bütçeyi Meclis’e sunmak nasip oluyor.

KAMU HASSASİYETİNİN ALTINI ÇİZDİK

Haberin Devamı

Gündemdeki önemli konulardan bir tanesi Çözüm süreci. Parti ve hükümet olarak önümüzdeki en önemli proje olarak bunu değerlendirdik. Bu milletimizin büyük umut bağladığı bir proje. Türkiye’nin geleceği için de bu projenin başarıya ulaşması çok önemli. Hükümetimiz bütün sorumluluklarını yetire getiriyor. 6-7 Ekim şanssız olaylarından sonra görüşmelerin tekrar başlaması da bizim için önemli. Biz bu görüşmelerin verimli şekilde yürümesini istiyoruz. Kamu düzeni hassasiyetimizin altını çizdik.

Bu konuda hükümetimiz önemli tedbirler alıyor. Bu konuda çözüm süreci, yol haritası ve bunu gidişatı ile ilgili net bir politika ve tutum içindeyiz. Bulanık bir şey yok. Hedef ülkemizin her köşesinde şiddet olmasın, her konu siyaset ile tartışılıp görüşülsün. Bunanla ilgili HDP aş başkanı Demirtaş’ın çok tepki çeken de bir açıklaması oldu. Meclis’e gelecek olan güvenlik reform paketi ile ilgili bir açıklama. Bu kabul edilemez. Demokrasilerde bu süreçler bellidir. HDP TBMM’de grubu olan bir partidir. Bir yasa bir tasarı geliyorsa Meclis’e, muhalefetini yapar ve mücadelesini orada verir. Yasalarda bu imkanlar çok fazladır. Bunun yerine parlamentoyu bırakıp milleti sokağa çağırmak kabul edilemez. Bu siyasi tutum değildir. Eski alışkanlıklardır.

Haberin Devamı

Bu kendilerinin hem siyaset yapmaya çalışan hem de bir türlü sokaktan şiddetten vazgeçmeyen tutumlarıdır. Herkesi daha demokrat bir tavra davet ediyoruz. Eğitim şuraları çok katılımlı şuralardır. Yasa gereği yapılır. Eğitimin bütün paydaşları buraya katılır. Ülke için çok önemlidir. Eğitimin bütün konuları tartışılır. Yine yanı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı bu şurayı topladı. 200 kadar tavsiye kararı alındı. Psikolojik koşullar var, okul çevresi, öğretmenleri özlük hakları… Her konu var. Orda en aykırı görüşmeler bile gündeme gelir. Her katılıcı teklifler verebilir. Bu bir zenginliktir.

OSMANLICA'NIN TÜRKÇE OLDUĞUNU BİLMEZLER

CHP 200 kadar tavsiye kararı ile ilgilenmedi. 2 konu ilgilerini çekti. 1-Osmalnıca zorunlu olsun mu olmasın mı 2- Din eğitimi ile ilgili tavsiye kararları. Başka birçok karar var ama onların gündemine bile girmedi. CHP bu kararları hepsi uygulanacakmış gibi tutum içinde. Bir tane orada tavsiye kararı var. İmam hatip liselerinde Osmanlıca mecburu olsun düz liselerde ise seçmeli olsun kararı var. Bunu ortaçağa dönüş olarak yorumluyorlar. Başka ülkede bırakın bu insanların muhalefet paritis lideri olmasını sokağa bile çıkamazlar. Aydın olamazlar. Bu kadar cehalet olmaz. Bundan utanıyorum ben. Siyasette böyle bir temsili insan kabullenemiyor. Ortaçağ Avrupa’ya mahsustur.

Haberin Devamı

Osmanlıcanın Türkçe olduğunu da bilmezler. Sadece farklı alfabeyle yazılan Türkçedir. Bütün klasiklerimiz Osmanlıcadır. Kendimizi sadece cumhuriyet dönemi yazılmış eserlerle mi temsil ediyoruz. Şuanda bütün okunması tavsiye edilen eserler Osmanlıcadır. Çevrisi yapılmıştır, Bütün tarihimiz bizim Osmanlıcadır. 1. Meclis’in tutanakları Osmanlıcadır. Bu bir kültür meselesi, medeniyet bakış meselesidir.

YAZARLARI OKUYUNCA HAYRET EDİYORUM

Şu günlerde bu konularda yazan bazı yazarları da okuyunca hayret ediyorum. Aydın kesimdeki o sesleri. Gözlüyoruz CHP’yi. Ana muhalefet iktidar yarısıdır. CHP’nin tarihimizle toplumsal değerlerimizle milli değerlerimizle barışıyor diyorsunuz ama sonra genleri ortaya çıkıyor. Onların kodları bu, değişmiyor. Tarihimizle kültürümüzle barışmaları da mümkün olmuyor. Bunları çok sığ buluyorum. Türkiye gibi bir ülkeye yakışmaz diyorum. Halbuki bilseler kuşaklar artık çok değişiyor. İnsanlar birkaç dil biliyor. Hele kendi kaynaklarını okumak için. Bir dil değil bu bir okumadır. Ben kendi çabamla fakülteyi bitirdikten sonra öğrenmişimdir. Bunun sıkıntısı çeken çok insan biliyorum ben. Yabancı dili öğrenen bin insan kendi klasiklerini okuyacak bir alfabeyi neden öğrenmesin ki. Siyasetin gündeminde olması bile vahim bir tablo.

Haberin Devamı

DIŞ POLİTİKA

Geçen haftalar yoğun hareketlilikle geçti. Türkiye çok önemli misafirler ağırladı, çok önemli toplantılara katıldı. Başbakanımız Avustralya’da G-20 toplantısına katıldı ve G-20 dönem başkanlığını alarak döndü. Önümüzdeki yıl çok sayıda toplantı yapılacak. Kasım ayında da büyük zirve Türkiye’de toplanacak. G-20 dünya ekonomik zenginliğinin yüzde 80’ini temsil ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin 10 bakanla geldi. Adeta iki bakanlar kurulu toplantısı gibi bütün iş birliği alanları değerlendirilmiş oluyor. Daha sonra Başbakanımız yine büyük bir heyetle Yunanistan’a gitti. Adeta iki hükümetin toplantısıydı. Bütün konular orada ele alınmış olmuş. İngiltere’nin Başbakanı Türkiye’deydi. Başbakanımız Polonya’yı ziyaret etti. Büyük bir ülkenin yürüyüşünü bu dış politikada görüyoruz. Yeni bir yıl geliyor. Hem seçimli bir yıl. Türkiye ve milletimiz için hayırlı olsun

KPSS'DE TORPİL İDDİASI

Haberin Devamı

Gündeme alayım mı diye düşündüm ama ben cevap vermeye bile gerek görmedim. Paralel yapı CHP’yi bir dosya götürüyor. CHP’nin sözcüsü paralel yapının sözcülüğünü, adete papağanlığını yapıyor. Geçen Aralık’tan beri CHP paralel yapının sözcülüğünü yapıyor. Yazık diyorum bu sözcüğe. Bu bir boş dosya. CHP’nin klasiğidir bu. Özellikle Kılıçdaroğlu’nun. Bir eline bir dosya sıkıştırır, çok anlamaz da. Hemen basının karşısına geçer açıklar. Sonra o dosyanın içinin boş olduğu açıklamalarla ortaya çıkar.

Bu dosyayı verenlerin esas korkusu KPSS yolsuzlukları ile ilgili yargıda davalar var. Bunlardan biri sona gidiyor. Esas telaşları buradan gelecek sonuçlardır. Korkunun da ecele faydası yok. Onlar ortaya çıkacak. ÖSYM gerekli açıklamayı yaptı, sistem nasıl yürüyor. Kurumlar talep ediyor onların istedikleri makine ortamında bulunup gönderiliyor. KPSS sitemi Türkiye’de çok iyi yürüyor.

Benim bildiğim kadarıyla bir rakamı personelden almadım ama bizim dönemimizde yaklaşık 600 binin üzerinde sadece memur ataması yapılmıştır. Bunların hepsi KPSS sistemi ile atanır. Vatandaş evvelden öğretmen ataması için nereden torpil bulacağım diye uğraşırdı. Bunları hepsi bitti. Artık hepsi elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. 85 kişi birilerinin şeyi ile atanmış gibi… Bir vekilimiz diyor ki benim kardeşim yok. Kardeşinin bir kuruma girdiği söyleniyor ben ailemin tek çocuğuyum diyor. Yalanlarla ilgili bir dosya. Kamuoyuna bunu liste diye veriyorsunuz, yayınlanıyor. Biz 12 yıllık bir iktidarız…

Milletvekillerine verilmiş bir hak var. 3 eleman. Bunların hiçbiri KPSS ile alınmaz. Onlar kendi danışmanlarını KPSS ile mi aldı. Bunlar sadece milletin siyaset kurumuna güvenini sarsar. Esas olan liyakattir. O işi iyi yapıp yapmamasıdır. Sanki burada hukuka aykırı bir iş yapılmış gibi. Kendi onuruna düşkünsen başkasının da onuru ile oynamayacaksın. Önce araştıracaksın. Onlar için önemli değil. Kişilerle ilgili konuşurken o zarafeti düşünmek gerekir. Sayın sözcüye de yakıştıramıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!