CDU'nun 27. Olağan Kongresi'nde iki Türk seçildi

Güncelleme Tarihi:

CDUnun 27. Olağan Kongresinde iki Türk seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 09:29

Emine Demirbüken Wegner partinin yürütme kuruluna seçilirken Serap Güler de yönetim kuruluna girdi.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in genel başkanlığını yaptığı Hıristiyan Demokrat Birlik Parti'nin (CDU) yürütme ve yönetim kurullarına iki Türk kökenli siyasetçi seçildi.

Köln Fuar Merkezi'nde düzenlenen CDU'nun 27. Olağan Kongresi'nde, yürütme kurulu için yapılan oylamada Emine Demirbüken Wegner delegelerin yüzde 57,5'inin oyunu alarak yeniden bu kurula seçildi.

'BEYİN TAKIMINDA'Kİ İSİMLER
Merkel'in "beyin takımı" olarak görülen 15 kişilik yürütme kurulunda Genel Başkan Merkel ve Berlin eyaletinin Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Demirbüken Wegner'n yanı sıra genel başkan yardımcıları Julia Klöckner, Volker Bouffier, Armin Laschet, Thomas Strobl ve Ursula von der Leyen, sayman Philipp Murmann, üyeler Annegret Kramp-Karrenbauer, Wolfgang Schäuble, David McAllister, Stanislaw Tillich, Karl-Josef Laumann ve Jens Spahn ile Genel Sekreter Peter Tauber görev yapacak.

Haberin Devamı

Partinin Yönetim Kurulu için yapılan seçimlerde Kuzey-Ren Vestfalya Eyalet Meclisi Üyesi Serap Güler, oyların yüzde 75,98'ini aldı. Güler, Peter Altmaier, Thomas de Maiziere, Elmar Brok, Hermann Gröhe, Franz Josef Jung gibi partinin önde gelen isimlerinin bulunduğuı 26 kişilik CDU Yönetim Kurulu'nda yer alacak.

Demirbüken Wegner ve Güler daha önce 2012'de yapılan kongrede söz konusu kurullara seçilmişlerdi.

Başbakan Angela Merkel 27. Olağan Kongre'de yapılan seçimlerde, delegelerin yüzde 96,7'sinin oyunu alarak 8. kez genel başkanlık görevine seçilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!