Odyssee’de sinema günleri

Güncelleme Tarihi:

Odyssee’de sinema günleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 09:37

STRASBOURG Türk Sinema Günleri, 26’ncı kez düzenleniyor...

Haberin Devamı

Dünyanın en eski altı sinemasından biri olan Odyssee’de bugün başlayıp 13 Ocak’a kadar devam edecek sinema günlerinde 12 film gösterilecek... Can Dündar’ın ‘Gözdağı’ ve ‘Erdoğan’ın En Uzun Günü’ belgeselleri, yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Altın Palmiye ödüllü ‘Kış Uykusu’, Bay Okan’ın ‘Umut Üzümleri’, Derviş Zaim’in ‘Balık’, Onur Ünlü’nün ‘İtirazım Var’, ‘Sen Geceleri Aydınlatırsın’ Hasan Kıraç’ın ‘Birleşen Gönüller’, Çağan Irmak’ın ‘Unutursam Fısılda’, Tayfun Pirselimoğlu’nun ‘ Ben O Değilim’, Hasan Karacadağ’ın ‘Dabbe 5’, Yeşim Ustaoğlu’nun ‘Araf’ı gösterilecek filmler arasında.

SANATÇILAR DA GELDİ

Strazburg’a gelen sanatçılar içinde Derviş Zaim, Onur Ünlü, Bay Okan, Leyla Hazal Kaya, Serkan Keskin bulunuyor. Her yıl olduğu gibi filmlerin öykülerini seyircisiyle paylaşacak olan sanatçılar, seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

Türkçe dublajlı Fransızca alt yazılı filmler Fransız sanatseverlerin de büyük ilgisini çekiyor. Odyssee sineması yönetmeni Faruk Günaltay gösterime giren 12 filmi özenle seçtiklerini, izleyicilerin keyifle vakit geçireceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!