Tekme tokat oynuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Tekme tokat oynuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 01:00

Türkiye maç başına faul ortalamasında Avrupa’nın 5 önemli ligini geride bıraktı. Spor Toto Süper Lig, buna karşın sarı kart sıralamasında ise 4. basamakta kaldı. Bu sıralamada İspanya birinciliği elde ederken, İtalya ve İngiltere ise La Liga’nın ardından geliyor.

Haberin Devamı

SPOR Toto Süper Lig, Avrupa’nın en sert liglerinden biri olduğunu rakamlarla kanıtladı. Avrupa’nın en önemli 5 ligi ile kıyaslandığında ligimizde maç başında faul ortalaması, en yakın rakibinden 2 faul daha fazla çıkıyor. İstatistikler Türkiye’de maç başına 17.4 faul yapıldığını gösterirken, Süper Lig’in bu anlamda en hırçın takımı da Mersin İdman Yurdu oldu. Mersin temsilcisi geride kalan 12 haftada maç başına yaptığı 19.7 faulle zirvede yer alıyor. Süper Lig’i bu klasmanda 15.2 faulle Almanya (Bundesliga), 15.1 faulle ise İtalya (Serie A) takip etti.

Tekme tokat oynuyoruz

FENERBAHÇE 16., GALATASARAY 17.

SÜPER Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren takımlara bakıldığında maç başına 19 faulle Trabzon ilk, genel sıralamada ise 5. basamakta. 16.4 faul ortalamasıyla Beşiktaş, bu listede 12. olurken, Fenerbahçe 14.8 faulle 16., Galatasaray ise 14.6 ortalamayla 17. sırada yer aldı. Ligler incelendiğinde maç başına en az faul ortalaması ise İngiltere Premier League’de görüldü.
Ada’da en hırçın takımlar ise 13.9 faul ortalamasıyla oynayan Cristial Palace ve 13 faul ortalaması bulunan Stoke City oldu. Takım başına sarı kart ortalamasında ise zirveyi İspanya 37.2 kimseye bırakmadı.

Haberin Devamı

Tekme tokat oynuyoruz

ALMANYA’DA FAUL, VAR KART YOK

TÜRKİYE ise İspanya, İtalya ve İngiltere’den daha fazla faul yapılmasına karşın, sarı kart sıralamasında 4. oldu. 12 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig’de takım başına düşen sarı kart ortalaması 31.2 oldu.
Bundesliga ise faul ortalamasında Türkiye’nin ardından ikinci olsa da sarı kart listesinde 25.6 ile 5 büyük lig arasında hakemlerin en az kartına başvurduğu lig unvanını aldı.

Tekme tokat oynuyoruz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!