Hakem sahaya ‘Beşiktaşlıyım’ diye çıkmaz

Güncelleme Tarihi:

Hakem sahaya ‘Beşiktaşlıyım’ diye çıkmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 00:41

MHK Başkanı Alp, Mete Kalkavan’ın Beşiktaşlı olduğu iddialarına tepki göstererek “Hiç bir hakem Beşiktaşlıyım, Fenerbahçeliyim, Galatasaraylıyım diyerek sahaya çıkmaz” dedi.

Haberin Devamı

MERKEZ Hakem Kurulu Başkanı (MHK) Zekeriya Alp, Meten Kalkavan’ın Beşiktaşlı olduğu ve sürekli siyah beyazlıların maçlarına verildiği değerlendirmelerine tepki göstererek, “Hangi maçlarda görev yapmış bir bakın. Hiç bir hakem Beşiktaşlıyım, F.Bahçeliyim, G.Saraylıyım, Trabzonsporluyum diyerek sahaya çıkmaz. Böyle bir anlayış olabilir mi? Böylesine bir tek karar verdiği andan itibaren hakemlik hayatı biter” dedi.

SOSA’NIN HAREKETİ

Trabzonsporluların Sosa’nın kırmızı kart görmesi gerektiği yönündeki itirazları içinse Alp, “Sosa’nın pozisyonundan evvel Mehmet Ekici’nin bir hareketi var. İkisini bir arada değerlendirmeliyiz. Peşpeşe gelen pozisyonlar bunlar” diye konuştu.
Sivasspor’un hocası Roberto Carlos’un “Kadıköy de de hakem hatasına maruz kalacağız” açıklaması içinse MHK Başkanı, hocalar ve yöneticilerin hakemlerle ilgili ne kadar az konuşurlarsa hakemlerin de daha rahat maç yöneteceğini söyledi.

‘TUTARSIZLIK’

Haberin Devamı

Kayserispor karşısında penaltıları verilmediği için medya mensuplarıyla tartışan PTT 1. Ligi ekibi Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü’ye dair soruyu da MHK Başkanı Zekeriya Alp, “Maçtan sonraki tutarsız hareketler hiç görmeyi istemediğimiz hareketler” diyerek yanıtladı.

SAYGI İSTEDİ

Kendisini sert bir şekilde eleştiren eski hakemler Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar’a da yanıt veren Alp, “Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu gibi insanların bu görevi yapması gerektiğini söyledim. Yine söylüyorum. Ama görevi bize verdiklerine göre insanların da ben yaparken biraz saygı göstermesi lazım” dedi.

HATALI HAKEM KARARLARI
1-Eskişehir-İ.Başakşehir
Maç 0-0’ken ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol kararı yanlış.

2-Sivasspor-K.Erciyes
Erciyes’li Boye’in Sivaslı Burhan’a yaptığı hareket penaltı olmalıydı.

3-Elazığ-Giresun
82’de Giresun’a galibiyeti getiren golde oyuncu topu ele düzeltiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!