İBB Meclisinde Arka kapak krizi

Güncelleme Tarihi:

İBB Meclisinde Arka kapak krizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 18:54

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı oturumlarının ikinci gününde ilginç bir olay yansıdı.

Haberin Devamı

Toplantı öncesi meclis üyelerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Müdürlüğü’nce hazırlanıp basılan ve içinde Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Belediye Kanunu’nun da yer aldığı, yeni döneme ait “Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği” kitapçığı dağıtıldı. Ancak, kitapçığın arka kapağında meclis oturumunu gösteren bir fotoğraf karesi CHP’li meclis üyelerinin tepkisine yol açtı.

Raporların oylanmasına geçilmeden önce CHP adına söz alan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Coşkun Tanık, Meclis Başkanı Vekili Ahmet Selamet’e, kendilerine dağıtılan ve Meclis Müdürü Mustafa Erdoğan ve Meclis Müdür Yardımcısı Kadir Ak tarafından hazırlanan ve arka kapağında İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın İBB Meclis’ine hitap eden bir fotoğrafının bulunduğu kitabı gösterip, teessüflerini iletti. Meclis fotoğrafında sadece Ak Parti Grubu’nun sıralarının yer alıp, CHP Grubu’nun kadrajdan çıkarılmasına tepki gösteren Tanış, “Resme girmek çok önemli değil. Ancak kitap basılıyor, biz yokuz. Milli irade diye bağırıyorsunuz ama fotoğrafta Meclis’i tek partili gösteriyorsunuz. Bu Meclis tek partili bir meclis mi? Bu da bizim demokrasiden ne anladığımız gösteriyor. CHP Grubu olarak arkadaşlarımız bu kitapları iade edeceklerdi ancak biz Meclis’e saygımızdan dolayı o kadarını yapmadık. Sadece teessüflerimizi iletiyoruz. Basit ve saçma sapan şeyin kayıtlara geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Oturumu yöneten Meclis Birinci Başkan Vekili Ahmet Selamet, CHP’nin eleştirisin haklı bulup, kitabı hazırlayanlara bundan böyle daha hassas davranmalarını isteyip, “Gördüğünüz gibi kitap kapağına kadar kontrol ediliyoruz” diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı. Ak Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek’de CHP’lilere hak verdiğini ifade eterken, Ahmet Selamet tartışmanın sonlanması için kitapçıkların toplatılarak yeniden basılacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!