Sınıf öğretmenlerinin özel eğitime kaydırılmasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Sınıf öğretmenlerinin özel eğitime kaydırılmasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 16:51

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümü öğrencileri bakanlığın sınıf öğretmenlerini özel eğitime kaydırmasını proteste etti.

Haberin Devamı

OMÜ Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümünden yaklaşık 50 öğrenci, bugün fakülte önünde ‘Engelsiz Hayat İçin Elele’ pankartı açıp Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıf öğretmenlerini özel eğitime kaydırmasını oturma eylemi ve alkışlarla protesto etti. Öğrenciler, ‘Ben senin beni kendi alanıma atayabilme ihtimalini sevdim’, ‘Alanıma dokunma’ yazılı dövizler açtı. Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Muhammet Çınar yaptığı açıklamada, "Özel eğitime muhtaç, engelli bireylere gerekli olan özel eğitimi, yalnız özel eğitim alanında yetişmiş personel sağlayabilir" dedi.

Becerilerin ve kazanımların 540 saatlik bir eğitimle, alan mezunu bir eğitimciyle aynı statüye gelemeyeceklerinin altını çizen Muhammet Çınar, "Toplum ve engelliler arasındaki uçurumun açılmasına, kaynaştırmanın, kabul görmenin sağlanamamasına neden olacaktır. Tüm detaylar göz önüne alınarak bakanlığın özel eğitime muhtaç bireyler için özel yetişmiş uzman kişiler tarafından eğitim görmesine ve sınıf öğretmenliğinden özel eğitime kaydırılmasının durdurulmasını, herkesin kendi alanında atanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!