İzmir'deki stat sorunu için soru önergesi verildi

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki stat sorunu için soru önergesi verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 01:04

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray İzmir'in stat sorunu konusunda Gençlik ve Spor Bakanı'nın yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

İzmir'de uzun süredir devam eden stat tartışmasına CHP Milletvekili Aytun Çıray da dahil oldu. TBMM Başkanlığına, Gençlik ve Spor Bakanı'nın yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinde Çıray şu görüşleri dile getirip, soruları yöneltti,
"Türkiye'nin 3.büyük ili olan İzmir'de uzun süredir stadyum ihtiyacının nasıl karşılanacağına dair tartışmalar yaşanmaktadır. Mevcut olan statlarda maç oynanamaz kararı veren AKP iktidarının sorumluları ne yazık ki iktidarlarının 12. Yılında olmalarına rağmen bu sorunu çözmemişlerdir. Bu nedenle iş o boyutlara gelmiştir ki, İzmir'in seçkin takımları maçlarını başka illerde oynamak zorunda kalmakta; değerli taraftarlarının büyük çoğunluğu da maçları izleyememektedirler. Aslında sorumluluk Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın olmasına rağmen, hem İzmirli sporseverler taraftarların stat sorununa çare bulunması, hem sporun katkısı ile İzmir'in ekonomisine canlandırmak için katkıda bulunmak isteyen İzmirli yerel yöneticilerin bu samimi işbirliği çağrıları bile AKP'li siyasiler tarafından gereken olumlu cevabı alamamıştır. Bakanlığınızın İzmir'e stadyum yapma sorumluluğu olduğunu kabul ediyor musunuz? Bakanlığınız TOKİ ile iş birliği yaparak birçok ilimize UEFA standartlarında stat kazandırıyor. İzmir'e de UEFA 2020 standartlarında çim ve tribün ısıtmaları, alışveriş merkezleri, locaları, restoranları, amatör kulüplere tahsis edilecek antrenman sahaları ve ofisleri bulunan bir stat yapmak yerine neden küçük statlar yapmayı düşünüyorsunuz? Sizce İzmirliler diğer illerde yaşayan sporseverlerin hak ettiği standartlarda stat hak etmiyorlar mı? AKP Hükümet yetkilileri İzmir'de birçok kişinin karşı olmasına rağmen semt stadyumu büyüklüğünde iki küçük stat yapma konusunda neden diretiyor? İzmir'in stat ihtiyacı konusunda İzmir AKP milletvekilleri şahsınıza bir rapor sundular mı? Sundularsa nasıl bir vizyon ortaya koydular?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!