Akacak kandan Demirtaş sorumludur

Güncelleme Tarihi:

Akacak kandan Demirtaş sorumludur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 15:02

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, “İç güvenlik paketini miting ve eylemlerle engelleyeceğiz. Bu yasayı çıkarırsan ters teper. Korkmaz, sokağa çıkarlar” açıklaması nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sert çıktı.

Haberin Devamı

Davutoğlu, “Bundan sonra şehirleri kan gölüne çevireceklerini söylüyorlarsa, bundan sonra dökülecek her türlü kandan Demirtaş sorumludur” dedi. Davutoğlu, Polonya dönüşünde Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat’a yaptığı açıklamalarda özetle şunları söyledi:

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEKİ AKTÖRLER

“Sürecin kendisi ile ilgili zihnimiz her zaman berrak oldu, tereddüt yaşamadık. Açık ve tarafların; HDP ve diğer olanlar, tüm Güneydoğu Anadolu’daki, Türkiye’nin her yerindeki aktörlerle her zaman temas halinde olduk. Bu mesele, hükümet ve bir taraf arasında giden konu değil, demokratikleşme ile ilgili. Kimse birşey talep etmeden yerine getirdik. Çağdaş toplumda ne olması gerekiyorsa bu adımları attık. Çözüm süreci yürüyor. Yasayla da bunu bağladık. Hala Türkiye’de birilileri silah kullanmaya yöneliyorsa buna Kürt vatandaşlarımız tepki gösterir. 6-7 Ekim olaylarında halkın bunu benimsemediği ortada.

ADIM ATILMADI

Haberin Devamı

Bize ve Türkiye’de yaşayanlara verilen sözler, silahların bırakılması ve Türkiye’nin terk edilmesi. Herhangi bir adım atılmadı, bir de şiddet sokaklara yansıdı. Bundan sonra beklediğimiz husus, demokratik talep konusunda herkesin, her görüşü dile getirmesine açığız. Şiddet kullanımına ve bununla bölge halkına baskı yapılmasına karşıyız.

AKACAK KANDAN SORUMLUDUR

(Demirtaş, paketi sokaklarda engelleriz)
Doğrusu son günlerde HDP içinde özeleştiri yapılmasından memnun olduğumu ifade etmiştim. Demirtaş’ın bu açıklaması, son derece sorumsuzca yapılan bir açıklamadır. Türkiye’nin güvencesi, halkın oylarıyla seçilmiş hükümetimizin elindedir. 6-7 Ekim gibi olaylar tekrar olmasın diye iç güvenlik reformu yapılıyor. Demirtaş’ı uyarıyorum, 1 Ekim’de yaptığımız görüşmede böyle konuşmuyordu. Bundan sonra şehirleri kan gölüne çevireceklerini söylüyorlarsa, bundan sonra dökülecek her türlü kandan Demirtaş sorumludur. Bu açıklamadan sonra dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur. Gitsin, sokağa insin sorsun bakalım, halk 6-7 Ekim için ne düşünüyor, işyerlerini yakanlar hakkında. Biri çözüm süreci üzerinden kan dökmek, kaos çıkarmak isterse buna asla izin vermeyiz.

Haberin Devamı

TALEPLER KANAAT ÖNDERLERİNDEN GELDİ

O insanları korumak bizim görevlerimiz. Ama eline molotof kokteyili alıyorsa etrafı yakıp yıkmak içindir. Böyle bir çağrı varsa bir an bile tereddüt etmeyiz. Sorumlu olmaya davet ediyorum. Bu sadece güvenlik değil özgürlük de dahil bu paket aylarca istişare edilerek hazırlandı. Bu taleplerin tümü de bize, Doğu ve Güneydoğu kanaat önderlerinden, sivil toplum kuruluşlarından, parti temsilcilerinden geldi. Şunu söylediler; ‘biz Suriye’de olduğu gibi bir partinin baskı altında tutacağı duruma isyan ederiz.’

PARALELCİLERLE GÖRÜŞENLERİ BİLİYORUZ

Kamu düzeni herkese lazım, Selahattin Demirtaş’a da lazım. Yaptığı çağrı, yarın döner kendini vurur. Manşeti kimindi bakın; paralelciler kiminle, nasıl görüşüyorlar biliyoruz. Aynı şekilde paralelden mağdur olmuş gibi örgüt, kimlerle nerede görüşüyor biliyoruz. Her türlü maskeyi indiririz. Demirtaş bu manşete nasıl çıkıp, bu çağrıyı yaptı, bu organlarda paralel yapı ile örgüt arasındaki görüşmeleri, irtibatı biliyoruz. İrtibat olduğunu kamuoyu bilmeli.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZÜNÜ DE YANINA KOYUN

Müzakere olmalı. Müzakere ne demek? Adaya gittiler, kahve içmediler herhalde. Adaya gidemeyen birisi çıkıp tehdit edecek; birileri oyun kurarken, birileri açıklama yapıyorsa, eğer koordineli yapıyorlarsa, bir başka şeyi de koordinesiz mi? Kendi aralarında konuşup öyle açıklama yapsınlar, Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır sözünü de yanına koyup öyle düşünün mesela. Çözüm süreci olursa başarılı başka olur diye düşünenler var. Çözüm süreci millete maloldu, gereğini yaparız.

ERBİL DÜŞERDİ

Barzani, Erbil düşerdi, destek verdik. Irak’ta Kürt bölgesi bir istikrar bölgesidir. Oradaki istikrar Türkiye için de istikrardır. Bağdat Irak arası ilişkilerin iyi olmasından en fazla biz memnuniyet duyarız. Türkiye dışarıda da Kürtlerin yardıma ihtiyaç olduğunda nasıl yardım ettiğimiz aşikardır.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ GÖZE İHTİYAÇ YOK

(üçünçü göz) Bizim buna ihtiyacımız yok. Daha önce Oslo’da denedik. Başka gözler girdi mi başka çıkarlar da giriyor. Üçüncü göze ihtiyaç yok. Bölgenin kanaat önderleri ile görüşeceğim. Gerekiyorsa mahalleye kadar ineceğiz.

DEVLET-KANDİL GÖRÜŞMESİ YOK

(Devlet-Kandil görüşmesi) Şu anda öyle bir görüşme yok. Ancak zaten bir süreç işliyor. Adaya gidiyor heyet, oradan da Kandil’e gidiyor, engel çıkarmıyoruz. İyi niyetli olunduğunda süreç işler, ard niyet olursa buna boyun eğmeyiz.

BİZ DE DOSYA AÇARIZ

(Haluk Koç’un KPSS torpil açıklaması) Bizim için esas olan liyakat, nepotizme her zaman karşı oldum. Madem dosya açtılar, biz de dosya açarız. Acaba Kılıçdaroğlu, SSK döneminde kaç yakınını işe aldı. 444 kişi nasıl alındı, detaylarını veririm.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!