Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

Ben bu işi algılamakta çok zorlanıyorum…

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

Bu yazıyı dünkü yazımda ortaya çıkan bazı yanlış anlamaları düzeltmek amacı ile kaleme alıyorum.

Dünkü yazıma ilk yorum değerli okuyucum Hasan Kuyucak’tan gelmiş. Hasan Bey yazımın altına öncelikle şunları yazmış: “Ayşegül hanım burada verdiğiniz bilgiler baştan sona kadar yanlış... Bahsettiğiniz dernek Türkiye Sakatlar Derneği'dir. Genel başkanı da Şükrü Boyraz'dır. Kendisine kişisel olarak ne kadar muhalefet etsem de geçmişte ve şu anda Türkiye'de sakatların/engellilerin yasal haklarına kavuşma mücadelesinde Amiral Gemisi T. Sakatlar Derneği'dir...”



Ben bu yorumu dün sabah gördüm. Bir hayli şaşırdım, zira ben yazımda Türkiye Sakatlar Derneği’nden söz etmemiştim. Verdiğim bilgiler Anadolu Sakatlar Derneği’ne dairdi vehttp://www.anadolusakatlardernegi.org.tr/ adresinde dernek hakkında sunulan bilgilerdi.

Haberin Devamı

Ben bu işi algılamakta çok zorlanıyorum…



Türkiye Sakatlar Derneği’nin yazdıklarımı neden kendi üstüne alındığını bir türlü anlayamadım; ta ki http://tsd.org.tr/hakkimizda/turkiye-sakatlar-dernegi-ozgecmisimiz adresli web sitesinde de aynı bilgileri görene kadar...

Ben bu işi algılamakta çok zorlanıyorum…



Daha detaylı bilgi alabilmek için bütün gün Anadolu Sakatlar Derneği web sitesinde verilen iletişim telefonunu aradım durdum; ancak bir türlü yanıt alamadım. Bunun üzerine Türkiye Sakatlar Derneği’ni aramaya karar verdim. Akşama doğru Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Sayın Şükrü Boyraz ile konuşabildiğimde, ikimiz de hayretler içindeydik. Anadolu Sakatlar Derneği adındaki dernek Türkiye Sakatlar Derneği’nin tarihini ve vizyonunu neredeyse kelimesi kelimesine kendine mal etmişti.

Ardından araştırmalarımı biraz daha genişleterek Kayserideki tüm dernekleri aradım. Bu arada Develi Anadolu Sakatlar Derneği adı altında bir derneğe rastladım. Burada Osman Kılıç’ın adı da geçiyordu. Bilgi almak üzere derneğin başkanı Sayın Ayhan Aydoğan’ı aradım. Kendisinden, Anadolu Sakatlar Derneği Merkezi’nin Kayseri’de bulunduğunu, Osman Kılıç’ın bu derneğin Genel Başkanı olduğunu ve Develi Anadolu Sakatlar Derneği’nin de aslında Anadolu Sakatlar Derneği’nin bir şubesi olduğunu öğrendim. Dünkü yazımda yer alan bilgileri aldığım web sitesinin sahibi görünen İstanbul merkezli Anadolu Sakatlar Derneği ile herhangi bir ilişkileri bulunup bulunmadığımı sorduğumda ise, burasının da Kayseri’deki derneğin şubesi olduğu yanıtını aldım. Ardından son bir soru yönelttim Sayın Ayhan Aydoğan’a:
- Peki Siz Genel Başkanınız’ın engellilerle ilgili olarak söylediklerine katılıyor musunuz?

Haberin Devamı

Aldığım cevap beni sevindirdi. Ayhan Bey Osman Kılıç’ın görüşlerine kesinlikle katılmıyordu. Kendisine teşekkür ederek telefonu kapattım.



Doğrusunu isterseniz, ben işin içinden çıkamadım. Sayın Şükrü Boyraz ve ekibi bundan sonrasını hukuki yollardan takip edecekler. Sanırım Dernekler Masası’nın da konu ile ilgilenmesi ve Dernekler Yasası’nda bu gibi durumlara yol açacak açıkları ortadan kaldırmak için somut bir adım atması çok yararlı olacak.

Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam dileği ile…

Yazarın Tüm Yazıları