‘Diyarbekir olsun’ denirse düşünürüz

Güncelleme Tarihi:

‘Diyarbekir olsun’ denirse düşünürüz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 01:39

Bazı şehirlerin isimlerinin talep olursa değiştirilebileceğini belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “Hakkâri ‘Benim adım Çölemerik’ olsun diyorsa, öbür taraftan ‘Bakır da neymiş? Diyarbekir olsa daha güzel olur’ diyen varsa düşüneceğiz kardeşim” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, bazı şehirlerin isimlerinin değiştirilebileceği sinyalini verdi. Manisa’nın isminin tarihte geçtiği gibi ‘Saruhan’ olabileceğini belirten Arınç, “Düşünün bir karar verin. ‘Manisa’nın ismi şu olsun’ diye karar verirseniz bunu yaparız. İhtiyaç varsa tabii. Hakkâri benim adım ‘Çölemerik’ olsun diyorsa, öbür taraftan ‘Bakır da neymiş? Diyarbekir olsa daha güzel olur’ diyen varsa düşüneceğiz kardeşim” dedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi’nin istişare toplantısına katılan Arınç, şunları söyledi:

DÜŞÜNMEK PARAYLA DEĞİL

“Geçenlerde bazı illerin isimleri değişse ne olur diye konuşuldu. Yozgatlı Bekir Bozdağ (Adalet Bakanı) hemen atıldı, ‘Yozgat’ın eski ismi ‘Bozoktu’ yine Bozok olsun’ dedi. Ben de kendime dedim, ‘Manisa’nın yerine bir isim olsa acaba Saruhan mı olur başka bir yer mi olur.’ Siz de düşünün, düşünmek parayla değil. Zaman düşünme ve uygulama devri.

Haberin Devamı

İSTİKRAR VURGUSU

Dünya ekonomik krizlerle boğuşurken Türkiye’de 7 milyon kişi istihdam edildi. İhracat da arttı. Faizler düştü ve işsizlik tek haneli rakamlara indi. Eski günlerin özlemini çeken insanlar var mıdır? ‘Hayır olur mu deli misin sen?’ diyenler olabilir. Valla az da olsa var. Bunlar gitsin de eski günler gelsin. Gözlerini kan bürümüş bazı zavallı tipler var. İstikrar dediğimiz şey içtiğimiz su kadar önemlidir. Bu istikrarı AK Parti iktidarı olarak anlamayın. Ama hangi parti olursa olsun istikrar farklı bir şeydir. Kurumların görevlerini yaptığı, ekonomide önemli adımların atıldığı, herkesin 50 yıl sonrasını görebileceği dönemden bahsediyorum.

BİRLİĞİMİZ BOZULMAYACAK

İstikrarın sona ermesini isteyenler var. Türkiye’de bu istikrarı birileri istemese de yeni yeni oyunlar sergilese de halkımız bunlara itibar etmeyecek. Birliğimiz bozulmayacak. Çözüm Süreci, Türkiye’nin önündeki en büyük handikaptır. Çözüm Süreci başarılı olursa Türkiye uçuşa geçer. Take off durumundan saatte 900 kilometre hızla giden uçağa döner.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!