Sandık kedisi AİHM’ye

Güncelleme Tarihi:

Sandık kedisi AİHM’ye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 01:39

30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Kağıthane’de binlerce oyun CHP’den AK Parti’ye aktarıldığı iddiasıyla açılan 29 davadan 5’inin yargılamasına İstanbul Adalet Sarayı’nda başlandı.

Haberin Devamı

İstanbul 60’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 5 ayrı davaya, haklarında 5 yıldan 8 yıla kadar hapis istenen sandık başkanları Cansu Yıldız Kurt, Suat Kaya, Halime Çiçek, Mustafa Mahmut Cipli katıldı. Bir sanık ise duruşmaya gelmedi. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraatlerini talep etti.

GİRENİ SORUN

Şikâyetçi CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk de “Türkiye’de özellikle 2002 sonrası seçim sonuçlarına müdahale edildiğinin kanıtı bu dosyalar” dedi. Öztürk soruşturma aşamasında ifade sahibi olarak bilgisine başvurulan Kağıthane İlçe Seçim Kurulu Müdürü Tevrat Aktürk’ün tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkeme, İlçe Seçim Kurulu’na seçim sonuçlarının yer aldığı tutanak ve torbaların kimler tarafından teslim alındığının, alan kişilerin kime teslim ettiğinin, sonuçların bilgisayar sistemine geçirildiği odaya görevliler dışında kimsenin girmesinin mümkün olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Tanıkların dinlenmesine ilişkin talebin ise bu yazılara cevap verildikten sonra karara bağlanmasına hükmedildi.

Haberin Devamı

57 SANDIĞA İTİRAZ

CHP’liler duruşmanın ardından İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde basın açıklaması yaptı. CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk, “Kozmik odanın kedilerinin peşindeyiz. İstanbul’da burada 36 sandıkla ilgili en başta 57 sandığa itiraz ettik. 57 sandığın 36’sını İlçe Seçim Kurulu kabul etti. Daha sonra yaptığımız itiraz üzerine 15 tanesini de İl Seçim Kurulu kabul etti. Şu an 29 davamız devam etmektedir. Sonuç kedilerin peşindeyiz, trafoya giren kedileri bulamadık ama burada ümit ediyorum yakalayacağız” dedi.

ALLAH’A HAVALE

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise şöyle konuştu: “Bu mücadelemiz sadece Kağıthane ile sınırlı kalmayacak. Sadece İstanbul Adliyesi ile sınırlı kalmayacak bu mücadele sonuna kadar devam edecek. AİHM’e kadar gideceğiz. Sandık başındaki görevli tutanağını gösteriyor diyor ki ‘Ben bu tutanağı içeri verdim.’ İçeride hangi kedicikler o derin dehlizlerdeki odalarda kim vardı? Hangi çeteler bunları değiştirmiş? O kadar somut belgelerle halen bu sanıklar bu insanlardan hesap sorulmamışsa 2015 seçimlerinin nasıl olabileceğini hepimizin düşünmesi gerekiyor. Görüyorum ki yargıda bir sonuç alamıyoruz bundan sonra Allah’a havale edeceğiz başka bir yolu yok. AİHM’de bir sonuç alacağız ona hiç tereddütüm yok.”

Haberin Devamı

İlçe seçim müdürü
Olmaması gerekenler oradaydı

GEÇEN yerel seçimlerin ardından CHP Kağıthane İlçe Başkanlığı’nın şikâyeti üzerine 36 sandıkta 3 bin 500 oyun CHP’den AKP’ye aktarılmasına ilişkin soruşturma kapsamında ifade veren Kağıthane İlçe Seçim Müdürü Tevrat Aktürk, Temmuz 2014’te seçim günü İlçe Seçim Kurulu’nda bulunmaması gereken kişiler olduğunu belirterek, “Orada bulunan Orhan Telci ve oğulları Tayyip Telci, Hamza Telci isimli kişiler idi. Ancak bu kişilerin herhangi bir tahrifat yaptığı ko-
nusunda bir şey diyemem” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!