Burdur-Ankara gönül köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Burdur-Ankara gönül köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 01:06

Kalp hastalığına yakalanan ve tedavi için Burdur’dan Ankara’ya getirilen 16 yaşındaki Yalçın Korkmaz’ın ailesi maddi sıkıntıya girince, Yalçın’ın arkadaşları harekete geçti.

Haberin Devamı

Valilik ve Milli Eğitim’in de desteğini alan Burdur Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Yalçın ve ailesi için yardım kampanyası başlattı. Burdur Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Yalçın Korkmaz’a yaklaşık 5 ay önce ‘dilate kardiyomiyopati-kalp yetmezliği’ teşhisi konuldu. Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat olan Korkmaz, durumunun kötüleşince yoğun bakım ünitesine bağlandı ve kalp nakli listesine alındı.
Yalçın’ın tedavisi için Burdur’dan ayrılan ailesi ise Ankara’ya yerleşti. İşçi emeklisi baba 50 yaşındaki Muhsin Korkmaz ve ev kadını anne 46 yaşındaki Ayşe Korkmaz maddi sıkıntıya girdi. Yalçın’ın Burdur Lisesi’nden arkadaşları durumdan haberdar olunca harekete geçti. Maddi durumu kötüleşen aile için yardım kampanyası başlatan öğrencilere Burdur Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi. 3 ay sürecek kampanya kapsamında toplanacak yardımların, Yalçın’ın ailesine verilmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!