Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden AB projesi

Güncelleme Tarihi:

Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden AB projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 10:42

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Eğitimde Yeni Teknikler’ adlı proje, AB desteği almaya hak kazandı. 1 yıl sürecek projede 5 öğretmen, yurt dışında çeşitli eğitimler alacak.

Haberin Devamı

Kaş’ta faaliyet gösteren Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan AB Projesi kabul edildi. Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2014 teklif çağrısı döneminde kabul edilen AB hibe destekli ‘Eğitimde Yeni Teknikler’ adlı projeyle Kaşlı öğretmenler yeni teknikler öğrenecek. İsveç, İngiltere, Fransa ve Çek Cumhuriyeti’nin de ortak olduğu proje 1 yıl sürecek. Projede görev alan öğretmenler İsmail Çoban, Soykan Aykırı, Selçuk Gebeş, Emrah İlhan ve Gülsen Aşıklı, 4 ülkede birer haftalık eğitime katılacak. Proje kapsamında öğretmenlerin internet temelli yeni öğrenme tekniklerini kullanarak, eğitimin ve öğretimin kalitesini artırma ve eğitim öğretim seviyesinin maksimuma getirilmesi planlanıyor.

Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Göçen, Antalya’da AB projesi kabul edilen 3 okuldan biri olduklarını, "Bizim dışımızda Antalya Fen Lisesi ve Kemer Anadolu Lisesi’nin hazırladığı AB projeleri kabul edildi. Bu okulumuz için büyük başarı. Projeyle 5 öğretmenimiz farklı ülkeleri ve kültürleri tanıma olanağı bulacak. 4 ülkede kazandıkları bilgi ve birikimleri, öğrencilerine aktaracak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!