"Bunların derdi baraj değil"

Güncelleme Tarihi:

Bunların derdi baraj değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 01:05

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan müracaatı değerlendirip, "Ak Parti zamanında, 'Barajı aşağı çekelim, dar bölge, iki turlu seçim yapalım' dedi, niye kabul etmediniz? Bunların derdi baraj değil. Bunlar iktidar olamadıkları için böyleler" diyerek, muhalefeti eleştirdi.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ak Parti Çivril İlçe Teşkilatı'nın Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki olağan kongresine katıldı. Bakan Zeybekci kongrede yaptığı konuşmada, başkaları gibi aklını, ruhunu kiraya vererek değil sadece bu millete hizmet için çalıştıklarını belirtip, "Çivril'e 2 bin metre yağmur suyu hattı yapıyoruz. Söz veriyoruz. Söz verdik mi de ne pahasına olursa olsun yapıyoruz. Bu şehirde eğer bugün başımız dik dolaşabiliyorsak bilin ki, bunu hak eden tek bir parti vardır o da Ak Parti'dir. Emanete hıyanet etmedik ve ettirmeyeceğiz. Hiçbir yerde bize, 'Sözünüzü tutmadınız, yalan söylediniz' diyemezler" dedi.
Yüzde 10'luk seçim barajının kaldırılmasının istenmesine de değinen Bakan Zeybekci şunları söyledi: "Zamanında seçim barajı kaldırmaya çalıştık. 'İki turlu, dar bölge seçimi yapalım' dedik, sesleri çıkmadı. Kabul etmediler. Bugün bize 'seçim barajının arkasına saklanıyorlar' diyorlar. İnsan, utanır biraz. Biz yüzde 50 alan partiyiz, barajın arkasına saklanmayız. Bunların derdi baraj değil. Bunlar iktidar olamadıkları için böyleler. Barajı siz kurdunuz. Ömrümüz, yaptığınız pislikleri temizlemekle geçti."
Konuşmasında ağırlıklı olarak ana muhalefet partisini eleştiren Bakan Nihat Zeybekci, 15 Haziran yerel seçimleri için Çivril halkından destek isteyip konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz'ın imzaları olduğu ekonomi programı varya onu takip ediyormuşuz. Öyle diyorlar. Biz o dönemin ekonomi programını takip etseydik Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası olmazdı. Onlar satılsaydı, tam anlamı ile bu memleket köle edilmiş olurdu. Gezi, 17 Aralık ve 25 Aralık'ta kriz çıksın diye uğraştılar. Bunlar Tayyip Erdoğan'a ömür biçmediler mi? İki gün daha sokaklarda olursak AB müdahale edecek demediler mi? Hep birileri yola çıksın, iktidarı al aşağı etsin istediler. 15 Haziran'da biz yine milletle birlikte olacağız."
Dünyanın her yerinde itibarlı, birlikte olunmak istenen bir Türkiye varlığı olduğunu belirten Bakan Zeybekci, "Önceki gün Yunanistan'taydık. Yunanistan ve Türkiye iş yapmakta. Rekor kırana kadar işadamlarını bir araya getireceğiz. Rusya Devlet Başkanı Türkiye'ye geldi. Türkiye istikrar ve güven adası, itibarlı bir yol arkadaşı haline geldi. Maalesef birileri Türkiye'ye çelme takmaya devam edecektir. Onlar hala istikrarsızlık ve belirsizlik bekleyecekler. 'Karışıklık olursa biz aradan çıkar mıyız? hesabındalar. Bu ülkeyi bölmek parçalamak o kadar kolay değil. Bölme projelerini bu millet başlarına geçirecektir. Her çakıl taşı bize emanettir. Bu memleket yeni bir döneme giriyor. 2023 hedefine halkımızın desteğiyle ulaşacağız" diye konuştu. Zeybekci, kongrenin ardından karayolu ile Çivril'den Ankara'ya hareket etti.
Öte yandan Çivril İlçe Teşkilatı'nın tek listeyle gidilen olağan kongeresinde 400 delegeden 352'sini oyunu alan Mehmet Celep, başkan seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!