Şimdi çamur da var

Güncelleme Tarihi:

Şimdi çamur da var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 10:00

DENİZLİ'nin traventenleriyle ünlü Pamukkale'nin yanı başındaki Karahayıt'ta modern teknoloji ile termal kaynakları birlikte kullanan, konaklama hizmeti veren Nobel A Tipi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi hizmete girdi. Karahayıt Pam Otel bünyesinde SGK anlaşmalı olarak hizmet veren tıp merkezinin, teknolojinin son olanaklarının yanında termal su ve çamur kullanması nedeniyle Türkiye'de bir ilk olduğu belirtildi.

Haberin Devamı


Yurt içi ve dışından gelen hastalara kas, iskelet, dermatolojik ve kronik dahili hastalıklarda tedavi hizmeti verilen 'Nobel A Tipi' tıp merkezinin yöneticisi doktor Turgay Sehil, tedavide modern tıp, termal su ve çamur dinamiklerini kullandıklarını söyledi. Kendilerini diğer fizik ve rehabilitasyon merkezlerinden ayıran en önemli özelliğin teknolojinin son olanaklarının yanında termal su ve çamur kullanmaları olduğunu vurgulayan Dr. Sehil, "Acil servis, diş, estetik dışında üç grupta tedavi ve acil tıbbi hizmet veriyoruz. Kas ve iskelet hastalıklarının fizik tedavisinde. sedef, egzama gibi dermatolojik hastalıklar ile şeker, tansiyon, obezite gibi kronik dahili hastalıklarda uzman kadromuzla tedavi programı çıkarıyoruz. SGK ile anlaşmalı olan tıp merkezimiz için yurt içi ve dışından yoğun bir talep var" dedi.
Özel Nobel A Tipi Merkezi'nin hizmete girmesinin yurt dışında büyük ilgi uyandırdığını belirten Pam Otel Genel Müdürü Taner Ulutaşdemir, Almanya'nın beş kentinden uçaklarla hastaların Şubat ayından itibaren geleceklerini söyledi. Ulutaşdemir, "Otelimiz bünyesindeki fizik ve rehabilitasyon tıp merkezimizde cihazlarla birlikte 58.3 derece sıcaklığındaki termal suyumuz ve bu suyun ürettiği 'peloid' denilen çamur ile tedavi olanağı sağlanıyor. Hastalıkların derecesine göre 10-15 ve 30 günlük konaklamalarla hastalarımız tedaviye cevap alıyor. Özellikle yurt dışından yoğun ilgi var. Almanya Medicruise ile yaptığımız anlaşma ile 3 Şubat'tan itibaren bu ülkenin beş şehrinden İstanbul bağlantılı THY uçakları ile hastalarımız gelmeye başlıyor. Hollanda, Belçika, Azerbaycan'dan hastalarımız gelmeye başladı" dedi.
SGK Anlaşmalı
236 oda, 575 yatak ile konaklamalı hizmet verdiğklerini de belirten Ulutaşdemir, "Tıp merkezimiz SGK ile anlaşmalı. Hastalarımız belli bir fark ödeyerek tüm olanaklardan yararlanabiliyor. Hastalarımızın buraya gelmesi için sevke gerek yok. Devlet yılda 30 seans tedavi hakkı veriyor. Yılda iki kez 15'er günlük konaklamalı tedavi programları uygulanabiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezimiz Pamakkale-Karahayıt bölgesinin doğasıyla, iklimiyle, beyaz ve kırmızı şifalı sularıyla, Pamukkale ve Hierapolis gibi dünya harikası değerleriyle dünyada eşi benzeri olmayan bir sağlık kentine dönüşmesine katkı sağlayacak. Sağlık Bakanlığı Sağlığı Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı proje çerçevesinde Karahayıt'ın bir kür kentine dönüştürülmesinin ilk ve en önemli adımı tıp merkezimizle atılmış oldu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!