Karşıyaka'dan müzik yarışması

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakadan müzik yarışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 09:55

KARŞIYAKA Belediyesi, gençlerin kültür-sanat ve spor etkinliklerine yönelmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında Liselerarası Müzik Yarışması düzenleyecek. İzmir'deki tüm liselere açık olan ödüllü yarışmada elemeler ve final gösterileri Şubat ayında gerçekleşecek.

Haberin Devamı


Lise çağındaki gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması, spora ve kültür-sanata yönlenmesi için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Liselerarası Müzik Yarışması düzenleyecek. Organizasyon, İzmir'deki tüm liseli müzik gruplarına açık olacak. Yarışmaya katılmak isteyen müzik grupları, 05 Ocak 2015 tarihine kadar Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi'ne başvuru formlarını iletebilecek. Şubat'ın ilk haftasında yapılacak elemelerin ardından 14 Şubat'ta da final gösterileri gerçekleşecek.
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Yeteneklerini sergilemek isteyen liseliler, istedikleri türde müzikle yarışamaya katılabilecek. En az 3, en çok 8 kişiden oluşacak ekipler, kendi enstrümanlarıyla sahne alacak. Ses ve ışık düzenini ise belediye sağlayacak. Yarışmanın sonuç değerlendirmeleri, belediye tarafından, alanında uzman kişiler arasından seçilecek jüri tarafından yapılacak. 14 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşecek olan final gösterileri sonrası birinci olmaya hak kazanan gruba 8 bin TL, ikinciye 5 bin TL ve üçüncüye de 3 bin TL ödül verilecek. Ayrıntılı bilgiler, belediye web sitesinden alınabilecek.
AMAÇ SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK
Liseli gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve müziğe yönlendirmek için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Gelişim çağındaki evlatlarımızın sosyal yaşamda daha çok yer almalarını, bu sayede olumsuz alışkanlıklardan uzak durmalarını istiyoruz. Bunun için tüm liselerimizin katılacağı bir yarışma düzenliyoruz. Burada yeteneklerini sergileyecek olan gençlerimiz, belki de ileride, müzikte önemli yerlere gelme fırsatını da yakalayacaklar. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!