Cameron IŞİD için geliyor

Güncelleme Tarihi:

Cameron IŞİD için geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 01:06

İNGİLTERE Başbakanı David Cameron’ın yarın Türkiye’ye yapacağı ziyarette ana gündem maddesi Suriye’deki gelişmeler ve IŞİD’le mücadele olacak.

Haberin Devamı

Polonya’dan dönüşünde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek ve aynı gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la akşam yemeğinde buluşacak olan Cameron’un Ankara ziyaretinde, Musul Başkonsolosluğu çalışanlarının serbest bırakılmasına karşılık Türkiye’nin IŞİD’e teslim ettiği ileri sürülen örgüt militanı İngiliz vatandaşları Shabazz Süleman ile Hisman Fokard’ı gündeme getirmesi bekleniyor. İngiliz medyası Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu personelinin serbest bırkılmasına karşılık iki İngiliz vatandaşını IŞİD’le takas ettiğini öne sürerek, İngiltere İstihbarat Teşkilatı MI6’nın MİT’ten konuyla ilgili bilgi talep ettiğini iddia etmişti. Benzer konuda Danimarka ile kriz yaşayan Ankara’nın, İngiltere kaynaklı bu iddiaları yalanlamaması, “Türk tarafı konuyla ilgili Cameron’a kapalı kapılar ardında izahat verecek” yorumlarına neden olmuştu.

Haberin Devamı

AB TEMSİLCİSİ ANKARA’DA

Bu arada bugün ve yarın Ankara’da temaslarda bulunacak olan AB’nin Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn’ın gündeminde de, Türkiye-AB ilişkilerini ileri götürmenin yanısıra Suriye’deki gelişmeler ve IŞİD’le mücadele ön planda olacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek AB komiserlerinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanısıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la da bir araya gelmeleri bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!