Vasiyet tartışması

Güncelleme Tarihi:

Vasiyet tartışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 01:06

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, ‘Atatürk’ün Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) ilişkin vasiyetinin ihlal edildiği’ iddiasıyla açtığı davada, mahkemenin ‘vasiyetin istenmesine’ karar vermesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Vasiyet internette var zaten” dedi.

Haberin Devamı

Gökçek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara Mimarlar Odası, AOÇ konusunda Mustafa Kemal’in vasiyetinin Başbakanlık'tan istenmesini mahkemeden talep etmiş. İstemeye ne gerek var. Bu vasiyet defaatle internette yer almıştı” diye yazdı.

MİMARLAR ODASI DİKKATLE OKUSUN

Atatürk’ün vasiyetinde, “... muhitleri güzelleştirmek, halka gezecek, eğlenecek ve dinlenecek sıhhi yerler, hilyesiz ve nefis gıda maddeleri temin eylemek, bazı yerlerde ihtikarla fiili ve muvaffakiyetli mücadelede bulunmak gibi hizmetleri de zikre şayandır” ifadelerinin yer aldığını ve Mimarlar Odası’nın dikkatle okuması gerektiğini belirten Başkan Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? Atatürk’ün vasiyetini yerine getirerek, halka gezecek, eğlenecek ve dinlenecek Ankapark’ı inşa ediyor. Mimarlar Odası’nda okuması yazması olan herkes bu kadar açık metni hala nasıl anlamadı” dedi. Gökçek ayrıca şu tweet’i attı:
“Bu kadar açık metne rağmen anlamazları oynayanlara yazıklar olsun ve bilsinler ki Ankapark Allah’ın izniyle ya bitecek, ya bitecek. Mimar Odası ve CHP istedi diye 800 trilyonluk (milyon TL) yatırım çöpe atılamaz. Büyükşehir, yasalara uyarak, CHP ve odaya rağmen tema parkı bitirecektir. Evet, bağırsalar da, çağırsalar da Allah’ın izniyle tema park ya bitecek, ya da bitecektir. Bu bir Melih Gökçek sözüdür.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!