Asfalt yola toprak kaplama

Ankara’nın asfaltı meşhurdur. Yerinde durmaz, yama tutmaz.

Haberin Devamı

Asfalt yola toprak kaplama

Daha da önemlisi...
Yerde astarı görünmeden, duvarda resmi görünür:
‘Asfaltınız hayırlı olsun.’

* * *

Ne acayiptir ki...
Seçim öncesi tonu hesaplanır:
‘5 yılda bilmem kaç ton asfalt döktük’ derler.
Seçim biter iş maliyete döner.
Kapı çalar, görevli selamlar:
‘Asfalt katılım bedeliniz hayırlı olsun.’

* * *

Son günlerde kentin dört bir yanında yüksek meblağlı asfalt bedelleri konuşulup, tartışılıyor.
Kentlilerin ‘asfalt bedeli’ serzenişleri sürerken, okur Mehmet Gürer önemli bir başka konuya dikkat çekiyor:
‘Yolları kirleten ve asfaltı tahrip eden hafriyat kamyonları.’
Okur Gürer’in iletisi şöyle:

HER ŞANTİYEYE ÇAMUR HAVUZU

Haberin Devamı

“Havalar yağışlı... Haliyle şehir içinde kalan şantiyelerden çıkan kamyonların lastiklerinden dökülen taş, toprak ve moloz güzelim asfaltı tahrip ediyor, kirletiyor. Her şantiyede bir çamur havuzu olmalı. Şantiyeden çıkan hafriyat kamyonlarının lastikleri tazyikli suyla yıkanarak asfalta ve dolayısıyla trafiğe çıkmaları sağlanmalıdır. Yolları çamur ve toz içinde bırakmak ve trafiği tehlikeye düşürmek suçlarını görmezlikten gelen trafik polislerine ve belediye zabıtalarına buradan seslenmek istiyorum. Görevinizi yapın kardeşim.”

65 yaş anonsu onur kırıyor

Ankarakart’ı, kart okuma cihazına okuttuğumuzda duyulan ‘65 yaş’ anonsu onur kırıcı. Bunun yerine ‘serbest kart’ denilemez mi?
Engin SALDAMLI

ÖNERİM VAR

Bilboardlar bir kez de vatandaş için kullanılsın

Kentte yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların, ‘özel halk otobüsü ve midibüslere ücretsiz bindirilmedikleri’ yönündeki şikayetleri sürüyor. Halbuki, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların EGO’nun yanı sıra, özel halk otobüsü ve midibüslere de ücretsiz binmesi gerekiyor.
Güvenpark’tan 317 no’lu özel halk otobüsüne binen ve 65 yaş kartını gösterdiğinde, ‘Bu araçta para geçer’ yanıtı alan okur K.K. iletisinde Büyükşehir Belediyesi yetkililerine şöyle sesleniyor:
“Büyükşehir Belediyesi’nin bu otobüslerde de yaşlı kartlarının geçerliliği konusunda direktifleri olduğunu belirtmeme rağmen, ‘Bizlere öyle bir emir ve yazı gelmedi’ diyerek’ araçtan indirildim. Büyükşehir Belediyesi artık bu konuya son noktayı kayacak bir açıklama yapsın. Kentteki bilboardlar bir kez de vatandaş için kullanılsın. Artık 65 yaş ve üzeri insanları bu yaştan sonra kimseyle yüz göz ettirmeyin.”

Haberin Devamı

Güvenlik gitti huzur bozuldu

Büyükşehir Belediyesi, Batıkent Uğur Mumcu Mahallesi’nde yer alan Mehmet Ali Bey Parkı’ndaki güvenlik görevlilerini eylül ayında çekti. Güvenlik görevlilerinin parktan ayrılmasının ardından korumasız kalan parkın bir de aydınlatma sistemi bozulunca, asayiş olayları arttı. Gece geç vakitlerde parka gelen kişiler bankları tahrip ediyor, ateş yakıp çevreye zarar veriyor. Parkın otobüs durağının yakınında yer alması nedeniyle birçok insan hava karardığında buradan geçmekten korkar oldu. Semt sakinleri de tedirgin ve korku içinde...
İlgili makamların uyarılması dileğiyle.
Habib ve Evrim KARAÇETİN

KISA... KISA...

* Başkan Melih Gökçek, ‘Güvenpark’taki dolmuş duraklarını 2 yıl içinde yer altına alacaklarını’ söyledi. Peki yerin üstüne sığmayan dolmuşlar, yer altına nasıl sığacak. Doğru olan o bölgedeki dolmuşları tamamen kaldırıp, yerine otobüs koymak değil mi? Ama, dolmuşları kaldıracak ne güç ne de cesaret var.
Erdem D.

Haberin Devamı

* Ümitköy 2466 ve 2467. sokaklar ile burada bulunan metro ve Eskişehir Yolu’na inen merdivenler 10 yıldır aydınlatılmadı. Gece karanlığında taciz ve düşme tehlikesi oluyor. Burada bulunan Kardelen, Erasevler, Gençler, Yeni Asrın siteleri ve kız öğrenci yurdu sakinleri olarak çok mağduruz. Yetkililere soruyoruz:
Mutlaka bir felaket yaşandıktan sonra mı adım atılacak?
Mustafa TOKMAK

Yazarın Tüm Yazıları