Miss France 2015 Güzellik Yarışması

Güncelleme Tarihi:

Miss France 2015 Güzellik Yarışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 14:05

Fransa'nın en güzel kızı Nord-Pas-de-Calais bölgesinden Camille Cerf oldu.

Haberin Devamı

Fransa'da düzenlenen Miss France 2015 Güzellik Yarışması'nda Camille Cerf birinci seçildi.

Fransa'nın Orleans kentindeki Zenith Salonu'nda gerçekleşen yarışmada, Nord-Pas-de-Calais bölgesi güzeli Cerf güzellik tacına sahip oldu. Cerf'e Miss France güzellik tacını 2014 güzeli Benin asıllı Flora Coquerel taktı. Yarışmada ikinciliğe Cote d'Azur güzeli Charlotte Pirroni, üçüncülüğe ise Aquitaine güzeli Malaurie Eugenie layık görüldü.

Miss France 2015 güzeli Fransa'da ve deniz aşırı topraklarından yaşayan, 18-24 yaş arasında ve en az 1,70 boyundaki kadın adaylar arasından seçiliyor. Fransa'ya bağlı 33 bölge kendi güzelini seçtikten sonra yarışma jürisi ikinci tura kalan 12 adayı belirliyor. Finale kalacak 5 aday jüri ve televizyon seyircilerinin kısa mesajla gönderdiği oylarıyla belirleniyor. Miss France güzeli ise sadece seyircilerden gelen oylarla seçiliyor.

Haberin Devamı

Fransa'da 1920 yılında "Fransa'nın en güzel kadını" adıyla gazeteci Maurice de Waleffe tarafından başlatılan güzellik yarışması, 1927 yılında Miss France ismini aldı. Yarışma ilk defa 1986 yılında televizyonda yayınlandı. Miss France'ın son 25 yılında 14 kez bir siyahi aday tacı takmaya hak kazanırken, yarışma tarihinde en çok güzel başkent Paris'in bulunduğu Ile-de France bölgesinden seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!