Başbakan Davutoğlu Van'da konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu Vanda konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 12:36

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin Van İl Kongresi’nde konuştu.

Haberin Devamı

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Milli Eğitim Şurası’nda her tür görüş teklif yapılabilir. Tartışsınlar diye şuralar toplanır, tavsiye kararları alınır. Daha sonra MEB tarafından değerlendirilir ve bakanlar kurulunda istişare edilir. Ama Osmanlıca seçmeli ders olarak okutuluyor bazı liselerimizde, sosyal bilimler lisemizde zorunlu ders, imam hatiplerde de okutulsun dendi diye kıyameti kopardılar.

"İŞTE BUNLAR TARİH CAHİLİ"

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu bizi orta çağlara götürmek istiyor diyor, bir parti genel başkan yardımcısı bize mezar taşlarını mı okutacaklar diyor. İşte bunlar tarih cahili.
O mezar taşları bu toprakların mührüdür. O hakir gördükleri mezar taşları şehitlerimizin bu topraklarda ecdadın bıraktıkları tapu mührüdür. CHP hala tarihimizi anlayabilmiş değil. O orta çağ dedikleri dönem yüce vahyin geldiği çağıdır, alemlere rahmet olarak gelen resulün çağıdır. Bizim tarihimizde orta çağ karanlığı yok.

Başbakan Davutoğlu Vanda konuşuyor


Van’ı irfan şehri yapan aydınlık çağların izleri var. bu tarih düşmanlarına bu milletin inancını milletin mirasını anlayamayanlara cevap vermek üzere de yola çıkıyoruz.

"SESİNİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDİN"

Haberin Devamı

Yolda gelirken uçaktan iner inmez hemen yola çıktığımızda, gözü yaşlı anne baba yolumuzu kesti. İndim, çünkü tanıyordum kendilerini. Diyarbakır annelerindendi anne. Tekrar elimize sarıldı, ağlayarak başını göğsümüze koydu ve Efekan’ı sordu. 15 yaşındaki Efekan’ı, Sinem’i sordu gencecik kızımızı. Bende burada bütün bu vandalizme destek verenlere soruyorum. Bu gencecik çocukları dağa kaldıranlar neyin mücadelesini veriyorlar. Kime niçin yaranmak için dağa kaldırmaya çalışıyorlar. O anne yüreğine sesleniyorum, sesinizi yükseltmeye devam edin. Bu çocukların hepsi bizim çocuklarımızdır. Hangi sebeple olursa olsun tek bir canımızı kaybetmek bile istemiyoruz. İnadına çözüm süreci, inadına barış, inadına tarihdaşlık, inadına vatandaşlık diyoruz.

Başbakan Davutoğlu Vanda konuşuyor

Haberin Devamı

YASİN BÖRÜ’YÜ KATLEDEN KATİLLERİ YAKALADIK

Yasin Börü’yü katleden katilleri yakaladık, gereğini yapmaya devam edeceğiz. Kurban eti dağıtan çocukları öldüren caniler bilsinler ki, önce Vanlılar Diyarbakırlılar onlara dur diyecekler. Biz kamu düzenini sağlamakla görevli olan bizler, bu katillerin peşine düşmeye kararlıyız. Bundan sonra da 90’lı yıllarda nasıl faili meçhullerle zulüm yapılmışsa, bu tür faili meçhul yapanları da adaletin karşısına getireceğiz. Biz ülkemizin her yerini beraber birlikte düşünüyoruz. Her bir gencinin geleceğini rüyalarımızla hedeflerimizle güzelleştirmeye çalışıyoruz.

Başbakan Davutoğlu Vanda konuşuyor


“YAVUZ BİNGÖL’E TAM BİR MAHALLE BASKISI UYGULANIYOR”

Yavuz Bingöl’e tam bir mahalle baskısı uygulanıyor. Evet kardeşlik dediği için bundan rahatsız olan dogmatik kafalar mahalle baskısı uyguluyorlar. Biz Yavuz Bingöl’ü, biz tanıyoruz onları, onlar bu baskıya boyun eğmezler. Selam olsun barış türküsü söyleyenlere. İster Türkçe ister Kürtçe söylesinler, ister başka dille. Barış türküleri söyleyen herkese selam olsun.
Eğer siz hocanızın yanındaysanız, hocanız her zaman sizin yanınızda olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!