"Türkiye ile yarışırız"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile yarışırız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 12:28

Almanya Olimpiyat Komitesi (DOSB) Başkanı Alfons Hörmann, Türkiye ve Almanya'nın 2024 Olimpiyatları adaylığı için birer kentle yarışa girmesi halinde bu yarışın fair-play kuralları içinde geçeceğini ya da üçüncü başka bir aday kentin öne çıkabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Hörmann, Türkiye'nin genç nüfusuyla "inanılmaz avantajlara" sahip olduğunu belirterek, Almanya'dan bakıldığında Türkiye'nin sporda "çok güçlü" olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki spor yapılanmasına ve genç nüfusa dikkati çeken Hörmann, "Türkiye, spor profesyonelliği bakımından iyi yapılanırsa, adım adım dünya sporunda daha önemli rol oynayacağını önceden söylemek için kahin olmaya gerek yok" dedi.

Almanya'nın 2024 Olimpiyatları için aday olacağını, Türkiye'den de İstanbul'un adaylar arasında anıldığının hatırlatılması üzerine Hörmann, “Türkiye ve Almanya, birer kent ile yarışa girerlerse, o zaman uluslararası düzeyde yarışacağız. Bunu da fair-play kuralları içinde halledeceğiz. Sonunda bu ikisi veya adaylar arasında yer alacak üçüncü başka bir kent önde olacak” ifadelerini kullandı.

Hörmann, adaylığın sportif rekabet ve fair-play içinde, açık bir yarışma olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

RUS SPORCULARIN DOPİNG İDDİASI
Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'de yayımlanan ve Rus atletlerin "önemli bir kısmının doping yaptığı ve Rus yetkililerinin de atletlerle işbirliği içinde olduğu" suçlamalarının yer aldığı belgeselin hatırlatılması üzerine Hörmann, belgeselin kendisini "şoke" ettiğini, sportif açıdan düşündürücü ve üzücü olduğunu söyledi.

"Bu konular tüm sporu kötü yansıtıyor. Bundan dolayı da kabul edilemez” diyen Hörmann, ancak şimdilik bunların suçlamalar olduğunu ve diğer tarafa da kendi görüşlerini ifade etme fırsatının verilmesi gerektiğini kaydetti.

Hörmann, dopingle mücadelenin uluslararası düzeyde Dünya Dopingle Mücadele Ajansı ve değişik ülkelerdeki uluslararası komitelerle birlikte daha iyi ve daha profesyonelce uygulanması için çalışılması gerektiğini ifade etti. Hörmann, "Almanya'da doping ile mücadeleyi geçmişte olduğu gibi kararlılıkla, açık ve azimli şekilde sürdürmemiz lazım" dedi.

Almanya'daki çalışmalara dikkati çeken Hörmann, Almanya İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca dopingle mücadele için hazırlanan ve doping yapan sporculara 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören yasa taslağından memnun olduğunu kaydetti.

DOSB Başkanı Alfons Hörmann, yasanın çıkması halinde bunun dopingle mücadelede önemli bir adım olacağını ifade etti.

Dopingle etkin mücadeleyi öngören ve taslak halindeki yasa tasarısının 2015 Nisan'da Federal Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!