'Dayanışma vergisinden vazgeçemeyiz'

Güncelleme Tarihi:

Dayanışma vergisinden vazgeçemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 11:56

Başbakan Angela Merkel, Dayanışma vergisinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Böylece, verginin 2019 yılında kaldırılacağı umutları da sona erdi.

Haberin Devamı

İki Almanya'nın birleşmesinin ardından uygulamaya konulan 'Dayanışma Vergisi' öngörüldüğü gibi 2019 yılında son bulmayacak. Verginin toplanmaya devam edeceğini açıklayan Başbakan Angela Merkel “Biz 2019 yılından sonra da Dayanışma Vergisinden vazgeçemeyiz” diyerek Dayanışma Vergisi'nin 2019'dan sonra da yürürlükte kalacağını açıkladı.

HARCAMALAR SON BULMUYOR Kİ VERGİ KALKSIN
Haftalık video mesajında konuya değinen Başbakan Merkel, iki Almanya'nın birleşmesi için yapılacak harcamaların 2019 yılından itibaren son bulmayacağını belirtti. Federal Maliye Bakanlığı yetkilileri, verginin devamının nasıl sağlanacağı ile ilgili bugün 16 eyalet maliye bakanlarıyla biraraya gelecek. Verginin devamı için gerekli formül üzerinde bilgi alış verişinde bulunulacak.

Haberin Devamı

İKİ ALMANYA BİRLEŞİNCE VERGİ GELDİ
İki Almanya'nın birleşmesi üzerine Doğu eyaletlerini kalkınması için kanak yaratmak amacıyla konulan Dayanışma Vergisi toplanmaya devam edilecek. İki Almanya birleşince, yoksul doğu eyaletlerini kalkındırmak için dayanışma istendi. Her çalışanın gelirinden yüzde 5.5 oranında dayanışma vergisi kesiliyor. Vergi Helmut Kohl hükümeti tarafından yürürlüğe girdi. 2019 yılında ise sona ermesi öngörüldü. Bu kapsamda şimdiye kadar 240 milyar Euro civarında para toplandı. 2019 yılında sona ermesi planlanıyordu. Ancak şimdi Dayanışma Vergisi'nin gelir vergisine dönüştürülerek, daima kalması isteniyor. Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Yeşiller de verginin yürürlükte kalmasından yana olduklarını daha önce açıklamışlardı. Doğu eyaletleri için konulan vergi yoluyla elde edilen gelir federal bütçeye aktarıldığı için sadece yeni eyaletler için değil, ülkenin tümü için harcanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!