Ege yedi saat sallandı

Güncelleme Tarihi:

Ege yedi saat sallandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 01:22

EGE Denizi’nde dün saat 03.45’te 5.1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Ardından saat 08.20’de 4.9 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

Haberin Devamı

Saat 10.36’da da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremle, son 7 saatte Midilli Adası’nın güneyinde 4’ün üzerinde 3 büyük deprem gerçekleşmiş oldu. Aynı süreçte, çoğu Midilli Adası civarında 50 deprem daha kaydedildi.

‘GERGİNLİK SÜRÜYOR’
İzmir, Balıkesir, Çanakkale çevresinde korkuya neden olan sarsıntıları Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yorumladı. 10 yıldır Midilli Karaburun Foça üçgeninde deprem olacağını söylediğini belirten Ercan, şunları söyledi: “2011’de ‘3 yıl içinde Midilli’nin güneyini vuracak’ dedim, oldu. Arka arkaya olması bilimsel olarak şaşırtıcı, izlenmesi gerekiyor. Beklediğim deprem daha büyüktü. 7.3 civarında bekliyorum. Bölgedeki gerginliğin bittiğini sanmıyorum, ‘Gerginim daha büyük bir depremle vuracağım’ diyor.”

‘DÖNÜŞÜM HIZLANMALI’
“Bana göre bu deprem bilimsel açıdan fevkalade önemli. İzmir’le ilgili de ümit verici. Beklenen depremin de Midilli’nin güneyinde, Yunanistan sularında oluşu Türkiye’nin daha az etkileneceğini gösteriyor. Burada 6.5 civarı büyüklüğünde hissedileceğini gösteriyor. Ancak yine de bir an önce kentsel dönüşümü hızlandırmalı” dedi.

Haberin Devamı

İlk 72 saat depremle baş başayız

EGE’nin ‘sallandığı’ gün İTÜ’de Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun verdiği ve 30 bin kişinin davet edildiği deprem seminerini yalnızca 30 kişi dinledi. Kadıoğlu, projeksiyonlara göre İstanbul’da olası bir depremde 34 bin binanın ağır hasarlı olacağını söyledi. Ancak 34 bin arama kurtarma ekibi olmadığı için, ayrıca onlar da afetzede olacağı için ilk 72 saatte herkesin kendi başına olma ihtimalinin yüksek olduğunu savundu. Kadıoğlu, “altın saatler” denilen bu ilk 72 saate hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti. Şehriban OĞHAN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!