Gayrimilli şûra

Güncelleme Tarihi:

Gayrimilli şûra
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 00:41

19’uncu Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararları eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adı Milli Eğitim Şûrası olmakla beraber bu milli bir şûra değil, gayrimilli, toplumu geriye götüren bir şûra” dedi. ‘Güçlü Çiftçi Güçlü Türkiye’ toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan CHP Lideri, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BU KARARLAR UYGULANAMAZ

“Türkiye’nin geleceğini düşünmeyen, bilimsel yayınları kısıtlayan, çocukların fizik, matematik, kimya gibi fen dersleri öğrenmesini engelleyen, toplumu geriye götüren bir şûra. Bu şûranın kararlarının da büyük ölçüde uygulama olanağı bulacağını sanmıyorum. Bu ülkeyi ileriye taşıyacaksak, hep beraber mücadele etmek zorundayız. Eğitimin niteliğini, kalitesini artırmak zorundayız. Baksınlar dünyadaki uygulamalara. Norveç’e, İngiltere’ye, Amerika’ya, Rusya’ya, Japonya’ya baksınlar. O ülkelerde insanlar çocuklarına nasıl önem veriyorlar, eğitimi nasıl çağdaş hale getiriyorlar görsünler, öğrensinler. Okusunlar, dünyayı okusunlar. Türkiye’yi bir Ortaçağ ülkesi haline getirmek istiyorlar ama bunu yapamazlar.

SARAYINA REZA’YI DA ALSIN
(Erdoğan’ın kendisiyle ilgili açıklamalarına ilişkin) Meraklanmasın onunla tartışmayacağım çünkü benimle tartışması ona itibar kazandırmaz. Ona itibar kazandıracak olan saraydır. Sarayında otursun. Ona yine itibar kazandıracak olan Reza Zarrab’tır. Onu da yanına alsın, genel sekreter yapsın. Sanıyorum daha rahat birbirlerine yakışırlar. Yan tarafına Hülya Avşar’ı da alabilir. (Sarayın odalarıyla ilgili) Merak ediyorum bu odaları gezme fırsatı ne zaman bulacak kendisi? 1150 odaya kimleri istihdam edecek. 3’üncü dönem milletvekilliğini bitirenler o sarayda görev alacaklar mı?

TÜRGEV, RÜŞVETİN MERKEZİ
(TÜRGEV’in tazminat davasına ilişkin) TÜRGEV rüşvetin merkezidir, kaynağıdır. Devletten ihale alanlar ihale almadan önce götürüp TÜRGEV’e para yatırıyor. Bunun adı nüfuz ticaretidir. Açık ve rahat, adımın Kemal olduğunu bildiğim kadar TÜRGEV’in rüşvetin merkezi olduğunu da biliyorum ve bunu yargıda ortaya çıkaracağım. Mesele şu: O bilançolarını, kimlerden bağış aldıklarını bir an önce mahkeme dosyasına getirip koysunlar. Görecekler orada, ihale alanların nasıl götürüp oraya rüşvet yatırdıklarını.”

SARE DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Kılıçdaroğlu, eşinin annesinin vefatı nedeniyle taziyeye gelen Sare Davutoğlu’na da teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!