Atanamayan öğretmenlerden Bakırköy ve Diyarbakır'da eylem

Güncelleme Tarihi:

Atanamayan öğretmenlerden Bakırköy ve Diyarbakırda eylem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 16:37

Atamaları yapılmadığı için bir grup öğretmen, Sahil Kennedy Caddesi'nde toplanarak Bakırköy Meydan'a yürüdü. Burada eylem yapan öğretmenler Şubat ayına kadar 40 bin öğretmen atanması yapılmasını istedi. Benzer bir eylem Diyarbakır'da da vardı.

Haberin Devamı

Sahil Kennedy Caddesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişi buradan yürüyüşe geçti. 'Okuduk, okuduk, okutamadık', 'Kurtuluş yok, tek branşa. Ya hep beraber, ya hiç birimiz', 'Susma, haykır, atanma haktır' diye sloganlar atan kalabalık Bakırköy Meydanı'na geldi. Grup, daha sonra burada atanması yapılmayan öğretmenleri anlatan skeçler yaptı. Ardından kalabalık adına basın açıklamasını okuyan ve 5 yıldır atanmadığını söyleyen öğretmen Aslıhan Bademci, “Atanması yapılmayan biz öğretmenler, birçok kişiye göre, okumuş ancak atanamamış isiz gençleriz. Ataması yapılmayan ve bu nedenle sürekli hayatını erteleyen iş gücü köreltilen gençleriz. Atanmayan öğretmen sayısı 330 bini bulmuşken açık öğretime bile bölümler açılıp formasyon verilerek bu sayıda giderek artırılmakta ve öğretmen niteliği düşürülmektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

EYLEME AİLELERİYLE KATILDILAR

Eyleme bazı öğretmenlerin aileleriyle katıldığı gözlendi. 4 yıldır atama beklediğini söyleyen Çağlayan Sertkaya, “Hep sınırda bekliyorum. Üniversiteyi başarı ile bitirdim. Yıllardır bunun çabasını veriyoruz. Şubat ayında 15 bin atamanın yetersiz olduğunu düşünüyoruz ve branşlara yapılacak atamaların arttırılmasını talep ediyoruz. Hepimiz adına 40 bin atama istiyoruz" dedi.

Diğer bir öğretmen adayı Ebru Selam ise"5 yıldır atanamadım. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Her sene bir umutla yola çıkıyoruz. Çünkü her sene bu sınava giriyoruz. Bu sene atanabiliriz diye her şeyimizi erteliyoruz. Bu umutla bütün ömrümüzü harcıyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre burada oturma eylemi yapan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

DİYARBAKIR’DA DA PROTESTO

Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 atanamayan öğretmen eylem ve basın açıklaması yaptı. Van depreminde ölen öğretmenler ile Soma ve Ermenek’te hayatlarını kaybeden maden işçileri için 1 dakikalık saygı durusunda bulunan öğretmenler, ’Okuduk okuduk okutamadık’, ’Ücretli kölelik istemiyoruz’ sloganları attı. Protestocular adına konuşan 7 yıldır atama bekleyen coğrafya öğretmen Ercan Koyucu, mezun oldukları halde atanamadıkları için öğretmen olarak görülmediklerini söyledi. Koyucu, "Akrabalarımıza, konu-komşuya göre okumuş, işsiz, atanamamış gençleriz. Ücretli olarak çalıştığı okullarda devlet tarafında maddi manevi ücretli misin, kadrolu mu sorularıyla meslektaşları tarafından manevi ayrımlara maruz kalan öğretmenleriz. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya göre atanamadığı için öğretmen olmayan üniversite mezunlarıyız" dedi.

Haberin Devamı

Koyucu, mezun olup da atanamadıkları için işsiz konumunda olan öğretmen sayısının 330 bin olduğunu belirterek, Şubat ayında 15 bin öğretmen atamasının yapılacağının açıklanmasına tepki gösterdi. Koyucu, "Bu 15 öğretmenin ataması müjde değil, asıl müjdenin 40 bin branş öğretmeninin atanması olduğuna inanıyoruz" dedi.

Protestocu öğretmenler daha sonra Ulucami’ye giderek atamalarının yapılması için dualar okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!