Şehit polise son görev

Güncelleme Tarihi:

Şehit polise son görev
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 16:58

ANTALYA’da aile içi kavgaya müdahale ettiği sırada karnına aldığı bıçak darbesiyle yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru 46 yaşındaki Mehmet Topalca, bugün gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 21 yıllık polis memuru Mehmet Topalca için Uncalı Hizmet Binası önünde düzenlenen törene Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, şehit polisin eşi Yıldız Topalca, çocukları 26 yaşındaki Barış ve 21 yaşındaki Başak ile meslektaşları katıldı.

Gözyaşlarının sel olduğu törende duygusal anlar yaşandı. Törende konuşma yapan Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, kahraman bir polisi kaybetmenin acısını yaşadıklarını ve üzüntülerinin sonsuz olduğunu söyledi. Müdür Tonbul, "Görevini ifa ederken, vatandaşımızın can güvenliği için kendi canını hiçe sayarak aile içi şiddet olayını müdahale ettiği sırada yaralanarak hastanede şehit olan polis memuru kardeşimizi cennet mekanına uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Şehidimizin ailesi, en değerli varlığınızı kaybettiniz. Başımız sağ olsun. Bu acıyı tarif etmenin acizliği içerisindeyiz. İçimize ateş düştü. Yüreğimiz parçalandı. Ancak metin olmalıyız. Aziz şehidim, Mehmet kardeşim. Gözün arkada kalmasın. Eşin kardeşimiz, çocukların çocuklarımızdır" diye konuştu.

Törenin ardından Tonbul ve Türel, şehit polisin ailesine başsağlığı diledi. Şehit polisin cenazesi Muratpaşa Camii’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Uncalı Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

AİLE KAVGASINI AYIRIYORDU

Dün saat 21.00 sıralarında kavga ihbarı üzerine Doğuyaka Mahallesi, 1114’üncü Sokak’taki eve giden Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekibi, elinde bıçak bulunan 29 yaşındaki E.K.’ye müdahale etmek istediği sırada saldırıya uğradı.

Elindeki bıçakla Mehmet Topalca’yı karnından yaralayan şüpheli vurularak etkisiz hale getirildi. Özel Medstar Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru Mehmet Topalca yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Hastanede tedavi edilen saldırgan E.K. ise gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!