Öğretmenlerden ‘atama’ duası

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerden ‘atama’ duası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 16:06

Adana’da sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla bir araya gelen ataması yapılmayan bir grup branş öğretmeni, yürüyüş yapıp atama duası etti.

Haberin Devamı

Atatürk Parkı’nda bir araya gelen yaklaşık 30 kadar branş öğretmeni, sloganlar atarak Sular Kavşağı’na kadar yürüdü. ‘Okuduk, okuduk okutamadık’, ‘Şubat’ta 40 binde kararlıyız’ dövizleri açan öğretmenler, yürüyüşün ardından atama için dua etti.

Ellerini açan öğretmenler, şöyle dua etti:
"Allah’ım biz kulların biricik sesimiz dua ile senden ister, dileriz. Bizlerin emeğini karşılıksız bırakma. Biz senin ‘oku’ vahyini aldık. Okuduk ve okumuşlarla bugün burada toplandık. Çıktığımız bu yolda bu diyar-ı gurbette yolumuzu açık eyle. Bizler birbirimizi tanımayız. Adımız, ilimiz, branşımız farklı. Bu farklılıkları sende tek kıldık niyetimizi kabul et Allah’ım, hakkımızı ararken, haksız duruma düşürme bizi. Emek ettik, umut ettik. Bizleri ümitsiz olanlardan eyleme. Umudumuzu daim eyle. Biz istedik ve istiyoruz isteten sensin. İsteklerimizi bize nasip et. Atanmayı, atandıktan sonra vatanına, milletine hizmet etmeyi bizlere nasip et. Atanamazsak da gönlümüzde huzuru, ömrümüzde sabrı nasip et."

Haberin Devamı

Öğretmenler duanın ardından dağıldı.

Öğretmenlerden ‘atama’ duası

Atamaları yapılmayan öğretmenlerden eylem

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atamaları yapılmayan öğretmenler, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yaptı. Hükümetin öğretmen alımlarıyla ilgili politikalarını eleştiren öğretmenler, Şubat ayında 40 bin öğretmenin atanması gerektiğini belitti.

Atamaları yapılamayan öğretmenler, Bakırköy Sahil Yolu üzerinde toplandı. Öğretmenlere aileleri de destek verdi. Öğretmenler, ‘Öğretmen yalvarmaz, boğun eğmez, el açmaz, ders verir’ yazılı pankartla yürüyüş yaptı. Öğretmenler sık sık ‘Okuduk, okuduk, okutamadık, Kurtuluş yok tek branşta ya hep beraber, ha hiç birimiz’, şeklinde slogan attı.

Özgürlük Meydanı’nda kadar yürüyen öğretmenler, burada durumlarını anlatan mini skeçler sergiledi. Öğretmenler, ücretli olarak öğretmenlik yapanların sigorta primlerinin 20 gün olarak yatırıldığı belirtti. Basın açıklamasını okuyan Aslıhan Bademci, "Atanmayan öğretmen sayısı 330 bini bulmuşken açık öğretime bile bölümler açılıp formasyon verilerek bu sayıda giderek artırılmakta ve öğretmen niteliği düşürülmektedir. Öğretmenlik sadece bilgi aktarmak değil her şeyiyle öğrenciye rehber olabilmektir. Ataması yapılmayan öğretmen sayılarının daha da büyümemesi adına, ataması yapılmayan 330 bin öğretmen varken Ocak ayında 15 bin öğretmen atamasının değil asıl müjdenin Şubat ayında 40 bin branş öğretmenin atamasının yapılması olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

4 yıldır atama bekleyen Çağlayan Sertkaya, atamaları yapılmadığı için Bakan Nabi Avcı’nın kendilerinin öğretmen sıfatı taşımadığını söylediğini, bunun da bütün Türkiye’nin ve velilerin gücüne gittiğini belirtti. Sertkaya, "4 yıldır atama bekliyorum ve hep sınırda bekliyorum. Üniversiteyi başarı ile bitirdim. Yıllardır bunun çabasını veriyoruz. Evlenip yuva kurmaya teşvik ediliyor. Ama inanın çok sıkıntılıyız. İçimizde bulunsanız bizi çok iyi anlarsınız. Şubat ayında 15 bin değil, 40 bin atama istiyoruz" dedi.

Başka bir öğretmen adayı Ebru Selam ise öğretmen açığı bulunmadığının savunulması karşısında her ilde neden üniversite açıldığını sordu. Selam, "5 yıldır atanamadım. Binlerce arkadaşımız var. Biz hatta kendimize bir ülke kurabilecek sayıya ulaştık. 330 bini aştığımızı tahmin ediyoruz. En başta ücretli öğretmen sorunu var. Öğretmen açığı yok deniliyor ama okullarda ücretli öğretmen çalıştırılıyor. Sonra devlet mali duru gerekçe göstererek ücretli öğretmen çalıştırdığını açıklıyor. Eğitim maliyeye feda edilecek bir olgu değil. Madem öğretmen açığı yok her ile neden bir üniversite açılıyor ve bununla övünülüyor. Daha sonra da sokaklarda insanlar ‘bizi atayın’ diye bağırıyor. İşsizler ordusu yaratmak mı istiyorlar? Amaçları nedir? Biz hakkımızı istiyoruz?" diyerek tepkisini dile getirdi. Öğretmenler daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Haberin Devamı

Öğretmenlerden ‘atama’ duası

Diyarbakır’da da protesto var

Diyarbakır’da da atanamayan öğretmenler Dağkapı Meydanı’nda basın açıklaması yaptıktan sonra Ulucami’de dua okudu.

Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 atanamayan öğretmen eylem ve basın açıklaması yaptı. Van depreminde ölen öğretmenler ile Soma ve Ermenek’te hayatlarını kaybeden maden işçileri için 1 dakikalık saygı durusunda bulunan öğretmenler, ‘Okuduk okuduk okutamadık’, ‘Ücretli kölelik istemiyoruz’ sloganları attı. Protestocular adına konuşan 7 yıldır atama bekleyen coğrafya öğretmen Ercan Koyucu, mezun oldukları halde atanamadıkları için öğretmen olarak görülmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Koyucu, "Akrabalarımıza, konu-komşuya göre okumuş, işsiz, atanamamış gençleriz. Ücretli olarak çalıştığı okullarda devlet tarafında maddi manevi ücretli misin, kadrolu mu sorularıyla meslektaşları tarafından manevi ayrımlara maruz kalan öğretmenleriz. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya göre atanamadığı için öğretmen olmayan üniversite mezunlarıyız" dedi.

Koyucu, mezun olup da atanamadıkları için işsiz konumunda olan öğretmen sayısının 330 bin olduğunu belirterek, Şubat ayında 15 bin öğretmen atamasının yapılacağının açıklanmasına tepki gösterdi. Koyucu, "Bu 15 öğretmenin ataması müjde değil, asıl müjdenin 40 bin branş öğretmeninin atanması olduğuna inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Protestocu öğretmenler daha sonra Ulucami’ye giderek atamalarının yapılması için dualar okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!