Yardım melekleri

Güncelleme Tarihi:

Yardım melekleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 01:06

Instagram’da, ‘Geleceğe Işık Tut’ isimli projeyle binlerce öğrenciye kırtasiye, kaban, mont, oyuncak ulaştıran Ezgi Dilan Yüksel ve Çiğdem Kaplan, “Çığ gibi büyüyen sistemin amacı çocukları mutlu etmek” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal paylaşım sitesi Instagram’da onlarca okula yardım ulaşmasını sağlayan üniversite öğrencisi iki gönüllü, Ankara’da yaptıkları ‘Geleceğe Işık Tut’ isimli projeleri ile modern zaman Robin Hood’ları olarak anılmaya başlandı. Kurdukları sistemin basit olması nedeniyle çığ gibi büyüdüğünü ve kendilerinin hayal ettiklerinin ötesine geçtiğini belirten Ezgi Dilan Yüksel ve Çiğdem Kaplan, “Ağrı’da görev yapan Ebru Akdeniz isimli sınıf öğretmeninin paylaştığı bir fotoğraftan çok etkilendik. Kendi çevremizden yardımı kısa sürede toplayınca, ‘Acaba daha fazla çocuğu ulaşabilir miyiz’ dedik. Bu şekilde kurduğumuz Instagram hesabıyla binlerce çocuğa ulaştık. Ünlü isimlerin de desteğiyle çığ gibi büyüyoruz. Tek amacımız ise çocukların yüzünde küçücük bir gülümseme yaratmak” dedi.

Haberin Devamı

BİNLERCE ÖĞRENCİYE ULAŞTIK

Grubu kurup kendi imkanlarıyla çalışmalar yaparken, ünlü isimlerin verdikleri desteklerle bir kartopu gibi büyüdüklerini anlatan ikili yaşadıkları süreci şöyle anlattı: “Sosyal medya günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası. Ancak insanlar günlük rutin yaptıklarını paylaşarak aslında gösteriş peşinde. Biz bir fotoğraftan etkilenerek yardım etmek için yola çıktık. İlk etapta Ankara’daki okullara ulaşmayı hedefledik. Mamak’taki bir okula yardım yapılmasını sağladık ve bunu diğer okullar takip etti. Sonra bir anda Ankara’daki okulları da aşarak 2-3 ayda binlerce öğrenciye kırtasiye, kaban, mont, oyuncak ulaşmasına aracılık ettik.”

ÜNLÜLER DESTEK VERDİ

10 bin takipçiye ulaşmalarında ünlülerin kendilerine verdiği desteğe dikkat çeken ikili şunlar söyledi: “Bu sayıya ulaşmamızda ünlü isimlerin katkısı çok büyük. Örneğin Burcu Esmersoy’un bizim sayfamızı paylaşarak bir okul için yardım istemesi ve ardından da Demet Akalın’ın o paylaşımı kendi sayfasında paylaşması bizi çok mutlu etti. Takipçileri çok olduğu için hızla sayımız arttı. Bunun yanı sıra Birce Akalay, Aslihan Güner, Merve Sevi, Pelin Akıl, Anıl Altan, Nur Bilen Yavuzer, Onur Tuna, Batuhan Ekşi, Hilal Saral, Sera Yılmaz, Gül Gölge Saygı, Özge Ulusoy, Ziynet Sali, Gizem Güven, Esra Dermancıoğlu, Ece Begüm Yücetan, Çağan Irmak, Demet Akalın, Burcu Esmersoy, Duygu Bal, Gamze Özçelik, Tuba Unsal, Ece Belen Atrek, Gonca Vuslateri, Hande Ataizi, Özkan Uğur, Zerrin Tekindor, Mithatcan Özer, Ece Dorsay, Ece Doğulu, Ferin Batman, Ceyda Düvenci, Esra Erol gibi isimler sayfamızı paylaşınca inanılmaz bir sinerji oluştu. Hepsine çok çok teşekkür ediyoruz.”

YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Haberin Devamı

Bir dernek statüsü olmadan, sadece aracılık ederek başardıkları bu işi, yapabildikleri kadar bu şekilde sürdürmek istediklerini belirten ikili, “Çocukların gönderdikleri fotoğrafları gördükçe ne kadar doğru bir iş yaptığımızı fark ediyorum. Onların küçücük gülümsemeleri, günlerce uykusuz kalmamıza bedel. Bundan sonra da onlar için düşünüp çabalayacağız. Çok güzel insanlarla tanışıyoruz. O çocuklar sayesinde iç dünyamızda inanılmaz bir yolculuğa çıktık” diye konuştu.

SİSTEM ÇOK BASİT

Türkiye’nin her neresinde olursa olsun sisteme ulaşmanın çok kolay olduğuna dikkat çeken Ezgi Dilan Yüksel, “İhtiyacı olan öğretmenimiz profillerinde resim paylaşarak resmin altına ihtiyaç listesini, öğrenci mevcudunu, kız erkek sayısı ve iletişim bilgilerini yazıyor. Bizi etiketleri anda ise sıraya girmiş oluyorlar. Biz de hak yemeye imkan olmayan bu sistemde sadece aracı olmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SİZ DE DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Ezgi ve Çiğdem ile birlikte ‘Geleceğe Işık Tut’mak için onları Instagram’da@gelecegeisiktut adresinden takip edebilir ya da ezgidilanyuksel@gmail.com ile cigdem.kaplann@gmail.com’dan iletişime geçebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!