CSU önergesi: Göçmenler evde de Almanca konuşmalı

Güncelleme Tarihi:

CSU önergesi: Göçmenler evde de Almanca konuşmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 15:37

Hırıstiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) gelecek haftaki kurultayında tuhaf bir önergeyi tartışacak: Göçmenler sadece kamuda değil evde de Almanca konuşmalı.

Haberin Devamı

Hırıstiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU), gelecek haftasonu Nürnberg'de kurultaya gidiyor. Kurultayda çok tartışmalı bir önerge ele alınacak. Önergede 'göçmenlerin sadece dışarıda ve kamuda değil, aynı zamanda evlerinde de Almanca konuşmaları' talep ediliyor.

Bayerische Rundfunk'un (BR) elindeki önergeye göre şöyle deniliyor;
"Burada devamlı kalmak isteyenler, kamuda ve ailede Almanca konuşmalı. Toplumsal bir arada yaşam, herkesin aynı dili konuşmasıyla sağlanır. Bu nedenle her göçmenden Almanca dilini öğrenmesi beklenmelidir. Dili bilmeden buraya gelen veya burada kalmak isteyen herkese dili gelişmesini hayatın her alanında teşvik etmeliyiz."

BOMBA ETKİSİ

CSU'nun kurultayına böyle bir önerge getirmesi, kamuoyunda tam bir bomba etkisi yarattı.

CSU önergesi: Göçmenler evde de Almanca konuşmalı


Mualefet, CSU'nun bu talebine çok sert tepki gösterdi. SPD Bavyera Genel Sekreteri Natascha Kohnen, "Bu saçmalığın gerçek olabilmesi için bir CSU dil polisine ihtiyaç var" dedi.

CSU önergesi: Göçmenler evde de Almanca konuşmalı


Yeşillerli Eike Hallitzky, "CSU insanların oturma odasına Bavyera bayrağı rengi olan Beyaz-Mavi halı sermesini de şart getirecek" diye dalga geçti.

CSU önergesi: Göçmenler evde de Almanca konuşmalı


Hıristiyan Demakrot Birlik (CDU) Genel Sekreteri Peter Tauber, "İnsanların evde Latince mi yoksa Hessen aksanıyla mı konuştuğu siyaseti ilgilendirmez" dedi.

SOSYAL SİSTEME GÖÇE HAYIR

Öte yandan CSU'nun kurultaya sunacağı önergede, göçmenlerin yine 'sosyal sisteme yük olduğu' mesajı veriliyor.

Pazartesi günü CSU yönetim kurulunda da ele alınacak olan beş sayfalık önergede; kendi ayakları üzerinde duran, bu topluma hizmet verene 'buraya hoşgeldi' deniliyor ama bizim hukuk değerler sistemimize saygı göstermeyen ve bizim toplumumuzun hoşgörüsünü kendi çıkarına kullanmak isteyenler ise 'buraya hoşgelmedi' deniliyor.

Uyum önergesinde 'sosyal sisteme göçe hayır' cümlesi yeralıyor ve Bavyera'nın dünyadaki tüm krizleri çözemeyeceği vurgulanarak kriz ülkelerinden mülteci alınmasına böylece karşı çıkılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!