"Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kendine güldürmesin"

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kendine güldürmesin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 01:06

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Uçuk söylemler ustası’ ilan edileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun “İktidara gelelim, hepinizin yüzünü güldüreceğim” sözlerinin her zaman olduğu gibi bugünlerde de karşılığını bulduğunu kaydeden Yıldırım, CHP iktidarında ‘öğretmenlerin kredi borcunun kalmayacağı’ beyanı; geçmişi ‘yerine getirilmeyen sözler’le dolu bir partinin liderini komik duruma düşürüyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri bana rahmetli babaannemin bir sözünü hatırlattı. Rahmetli bu tür mesnetsiz vaadler için ‘Kaval elin yel Allah’ın üfür babam üfür’ derdi” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’yi İzmir gibi yöneteceğiz” sözleriyle de kendisini yine gülünecek duruma düşürdüğünü kaydeden Yıldırım, “diğer illerden İzmir’e gelen tüm vatandaşlarımız İzmir’de tam bir hizmet eksikliğine tanık oluyor. Beklentiler karşılıksız kalıyor. Eğer Türkiye İzmir gibi yönetilecekse ‘vah Türkiye’min haline’ demek gerekiyor. Allahtan Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin Türkiye’yi yönetme ihtimali yok. Kılıçdaroğlu boş söylemleri bırakmalı da ‘Biz nerede yanlış yapıyoruz’ konusuna kafa yormalı” dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’dan grup toplantısı ve İzmir ziyareti sırasında açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt geldi. Kılıçdaroğlu’nun büyük sözler verdiğini ancak kendisini komik duruma düşürdüğünü sözlerine ekleyen ‘Hiçbir öğretmenin esnaf borcu olmayacak, kredi borcu kalmayacak’ demek tabir yerindeyse boyundan büyük laf etmektir” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’ye hizmet ettik, ayrım yapmadık”
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti sırasında yaptığı açıklamalara da değinen Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti; “Hükümetin İzmir’e yatırım yapmadığını söylemiş. İzmirliler bunun gerçekle örtüşmediğini artık çok iyi biliyor. Sayın Genel Başkan, hemşehrilerimi yanıltmaya yönelik sözleriyle gerçekleri söylemekten kaçmış. Hükümetin İzmir’e 11 yılda yaptığı yatırım ve destek miktarı 24,5 Milyar TL. Bunun 5 Milyar lirası sadece ulaştırma hizmetlerine yapıldı. Listesi de ortada ve kalem kalem belli. Biz anladığımız işi konuşuruz, işimizi de üst düzey yaparız. Bizim anladığımız iş de hizmet yapmaktır. Bu zamana kadar yatırımları yaparken ayrım yapmadık. ‘CHP’li belediyedir, MHP’li belediyedir’ demeden ortak projeler ürettik. Hiçbir ilimizde parti ayrımı yapmadık. İzmir’de İZBAN bunun en önemli örneklerindendir. Siz istediğiniz kadar halkı yanıltmaya kalkabilirsiniz ama güneş balçıkla sıvanmaz”
Hizmetler İzmir’de

Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun hizmetleri görmek istiyorsa İzmir’de şöyle bir tur atması gerektiğine değindi ve ekledi; “Yatırımları görmek mi istiyorsun? İşte her geldiğinde seni bir baştan öteki uca götüren İzmir Çevreyolu orada, işte senin İzmir’e her geliş ve gidişinde ayak bastığın Adnan Menderes Havalimanı orada, işte dünyanın en büyük 10 limanlarından biri olacak Çandarlı Limanı orada, işte İzmir trafiğinin damarlarını açacak Konak Tüneli orada, işte İZBAN orada. Daha sayılacak birçok yatırımı İzmirli hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Siz gerçekleri söylemeyin ama İzmirli hemşehrilerim bunu her gün görüyor, yaşıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!