Nuri’nin Beşiktaş’a gitmesini ben engelledim

Güncelleme Tarihi:

Nuri’nin Beşiktaş’a gitmesini ben engelledim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 12:26

Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden Sadettin Saran, Borussia Dortmund’da oynayan Milli futbolcu Nuri Şahin’in 10 yıl önce Beşiktaş’a gelmesini kendisinin engellediğini söyledi. Saran, 2015’teki Fenerbahçe Kongresi’nde başkanlığa adaylığı düşündüğünü de açıkladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden Sadettin Saran, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde ‘İşte, sporda,

Nuri’nin Beşiktaş’a gitmesini ben engelledim
yaşamda başarı’ konulu söyleşiye katıldı. 10 yıl önce Nuri Şahin’in Beşiktaş’a transferini nasıl engelledinğini anlatan Saran, 2015’te Fenerbahçe başkanlığana aday olacağını da söyledi.

Saran, Türkiye’de yeni nesil yıldızların yetiştmemesi hakkındaki bir soruya Borussia Dortmund’da oynayan Milli futbolcu Nuri Şahin üzerinden örnekle yanıt verdi. 10 yıl önce Borussia Dortmund’a ortak olduğunu hatırlatan Saran, “Nuri Şahin daha o zamanlar 15 yaşındaydı. Beşiktaş’a Yıldırım Demirören yeni gelmişti. Nuri Şahin’in babasıyla bir anlaşma yapmışlar. Ve Beşiktaş’a satmışlar. Çocuk da çok istiyordu gelmeyi. Borussia Dortmund’un da paraya ihtiyacı vardı. Ben bir Türk vatandaşı olmama rağmen Türkiye’ye gelmesine engel oldum” dedi. Bu transferi niye engellediğini de anlatan Saran, “O çocuk Türkiye’ye gelirse bozulacağını düşündüm. Bunu söylemek pek politik bir şey değil ama maalesef Türkiye’nin gerçeği bu. Böyle bir ortam, gelince hemen Ferrari’lere biniyorlar, farklı bir yaklaşım var. Bir yönetici, bir spor adamı olarak, bir baba olarak beni rahatsız ediyor” diye konuştu.

Bu durumun Türkiye’de düzeleceğini umduğunu da sözlerine ekleyen Sadettin Saran, düzelmediği sürece yeni nesillerden iyi sporcular çıkmasının çok zor olduğunu ifade etti.

AZİZ BEY’İN İTİRAZI BİTTİĞİ ZAMAN İNŞALLAH ADAYIM

Saran konuşmasında 2015'te Fenerbahçe başkanlığına soyunmak istediğini de söyledi. 45 yıldır Fenerbahçeli olduğunu belirten Sadettin Saran, Aziz Yıldırım'la ters düştüğü için kulüpten ihraç edildiğini söyledi. Saran, "Beni kulüpten ihraç ettiler. Sonra bir daha ettiler. Dünyada iki defa bir kulüpten ihraç edilen başka başkan adayı yok. Benim bir amacım var; pes etmemek. Davamı kazandım. Kulübe geri döndüm. Aziz Bey yine itiraz etti. Bu süreç içerisinde önümüzdeki yıl Mayıs ayına yetişirse başkanlığa niyetim var. Tabii ki bu kararı genel kurul verecek. Önemli olan onların kararı. Gördüğüm kadarıyla bir teveccüh var. İnşallah o devam ettiği sürece ben de Aziz beyin itirazı bittiği zaman inşallah aday olacağım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!