Okura ve emeği geçenlere teşekkürler

Güncelleme Tarihi:

Okura ve emeği geçenlere teşekkürler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 10:17

1000 hafta, 19 yıl eder.Türkiye’de sektörel bir ek için 19 yıl ciddi bir süredir. Kurumsallaşmayı gösterir. Pek örneğini göremezsiniz.

Haberin Devamı

Bunu ben söylemiyorum, sektörün profesyonelleri söylüyorlar; diyorlar ki:
Hürriyet İK, bu 19 yıl içinde iki şeyi başardı. Birincisi, insan kaynakları sektörünün ve mesleğinin yaşadığı hızlı ve kökten değişimi değerlendirip, profesyoneller, çalışanlar ve okurlar için daha anlaşılabilir, daha algılanabilir hale getirdi. İkincisi, haberleri ve analizleriyle bu değişimi tetikledi, etkiledi, hatta yönlendirdi.
Yani bir anlamda değişen bir dünyada hem seyirci, hem rejisör, hem tercüman, hem de aktör rollerini üstlendi.
Ekim 1995’te yola çıkılırken – o tarihte haftalık bir İK eki hem bir ilk, hem de çok cesur bir karardı - Hürriyet yönetiminin Hürriyet İK’ya verdiği görev, tanımladığı misyon da tam buydu.
Bu 19 yılda bayrağı birbirinden devralan farklı editoryal ekipler, Hürriyet İK’yı sadece insan kaynakları profesyonellerine hitap eden bir ‘meslek yayını’ gibi görmediler. 1.000 haftadır aralıksız her pazar sabahı girdiği yüz binlerce evde, yüz binlerce Hürriyet okuruna seslenen; sadece insan kaynakları çalışanlarına ve iş arayanlara değil; ev kadınına, emekliye, esnafa, memura, işçiye, öğrenciye, yani çok geniş bir kitleye, herkese hitap etmeyi (ve kendini okutmayı) başaran bir ‘hafta sonu gazetesi’ haline getirmeyi bildiler.
Şirketler, yöneticiler ve çalışanlar arasında hassas bir denge sağlarken, doğruluk kadar adalet ve hakkaniyet çizgisinden sapmadılar.
Bir gazete için bu saydıklarım ciddî bir başarıdır.
Hürriyet İK’nın bu başarısında, sektörün en önemli yayını haline gelmesinde ve liderliğini 1.000 haftadır sürdürmesinde, elbette, Hürriyet Reklam Servisi yönetici ve çalışanlarının da rolü ve başarısı büyüktür.
Hürriyet İK’ya 19 yıldır emeği geçen bütün arkadaşlarıma, ama asıl Hürriyet İK’yı alanında tartışılmaz lider haline getiren Hürriyet okurlarına teşekkür ediyorum.
Daha nice 1000 sayılara...

Sedat ERGİN
Genel Yayın Yönetmeni

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!