İnovasyon yerine uygulamalı yenilik

Güncelleme Tarihi:

İnovasyon yerine uygulamalı yenilik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 01:51

Türkiye İnovasyon Haftası’na katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, inovasyon kelimesi yerine Türkçe ‘uygulamalı yenilik’ kavramının kullanılmasını önerdi. İnovasyon alanında yapılacak her türlü çalışmanın desteklenmesi gerektiğini anlatan Davutoğlu, inovasyonun 5 farklı aşaması olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İnovasyon Haftası’nın 2’nci gün açılışına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, inovasyon kelimesi yerine Türkçe “uygulamalı yenilik” kavramının kullanılmasını önerdi. İnovasyon alanında top yekun bir seferberlik ilan ettiklerini açıklayan Davutoğlu, “Geleneksel hale gelen Türkiye İnovasyon Haftası, bize yıllık bir muhasebe yapma imkanı sunacaktır” dedi. Davutoğlu, inovasyonun 5 farklı aşaması olduğunu anlattı. Bu aşamaları, “hayal aşaması, fikir veya tez aşaması, uygulama ya da teknoloji aşaması, ticarileşme ya da pazarda karşılık bulma aşaması ve rekabet aşaması” olarak tanımlayan Davutoğlu, inovasyonda sıçrama yapabilmek için özellikle temel bilimler alanında bir yenilenmeye ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

ÖZGÜN TASARIMLAR ÖNEMLİ

İnovasyon yerine uygulamalı yenilik


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, inovasyon kavramının tamamen Bakanlığın ana iştigal alanlarından biri olduğunu söyledi. Zeybekci, üretilen ürünlerin özgün tasarımlar olmadığı ve marka haline gelmediği sürece çok faydalı olmayacağını söyleyerek, “Ülkemiz, üreten ülke konumundan tasarlayan ülke aşamasına geçiş döneminde. Bugünün inovasyonu, yarının müteahhididir” diye konuştu.

Haberin Devamı

YARATICI POTANSİYEL

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyon kavramı hakkında farkındalık yaratmak istediklerini bir kez daha vurguladı. “Kalemin kılıçtan, aklın paradan, daha kuvvetli olduğunu bizlere açık seçik gösteren yeni bir binyıla girdik. Bu yeni bin yılda, insanlık tarihine ne katacağız, onun arayışı içindeyiz” diye konuşan Büyükekşi, Türkiye’nin yaratıcı potansiyelinin ortaya çıkması gerektiğine dikkat çekti. Büyükekşi, inovasyon ekosisteminin tüm bileşenlerini bir araya getirip bu ekosistemi genişletmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye İnovasyon Haftası’nda sanayi ile akademiyi, yaratıcılıkla tutkuyu, tecrübeyle vizyonu bir araya getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde, daha fazla değil, daha akıllı üretmeliyiz. Teknolojide taşeronluk değil, orkestra şefliği yapmalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı


13 farklı ödül verildi

* Ar Ge Liderliği Arçelik A.Ş Genel Müdürü Levent Çakıroğlu
* Müşteri Odaklı Hizmet İnovasyonu Ödülü Brisa Brıdgestone Genel Müdürü Hakan Bayman
* En Yenilikçi KOBİ ve Girişim Bankacılığı Ödülü Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici
* Uluslararası Alanda En Başarılı Şirket Ödülü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu
* Teknoloji Geliştirmede Liderlik Ödülü Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu
* Marka Geliştirmede Liderlik Ödülü Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk
* Tasarım Geliştirmede Liderlik ÖdülüASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Döver
* En Fazla Tasarıma Katkı Ödülü Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız
* En Fazla Ar Ge ye Katkı Ödülü İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca
* Yılın En İnovatif Girişimi Ödülü Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Mehmet İbrahim Turhan
* Yılın En Aktif Melek Girişim Sermayecisi Ödülü Aslanoba Capıtal Başkanı Hasan Aslanoba
* En İnovatif Ar Ge Projesi Ödülü Mehmet Erdem İnci
* En İnovatif Tasarım Projesi Ödülü Seher Süleymanoğlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!