‘VİP Kulak’a jet soruşturma

Güncelleme Tarihi:

‘VİP Kulak’a jet soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 01:51

HÜRRİYET Gazetesi’nin ‘Dinlenen VİP isimler’ manşetiyle duyurduğu usulsüz dinleme iddialarına ilişkin haber savcılığı harekete geçirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 5 Aralık 2014’de Hürriyet Gazetesi’nin haberini ihbar kabul ederek soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Mülkiye Müfettişleri’nin emniyette yaptığı incelemeler sonucunda 2008-2009 yıllarında aralarında iş adamı, gazeteci, milletvekili ve Genelkurmay Başkanları’nın da bulunduğu 160 kişiyi kod isimlerle ve IMEI numaraları üzerinden usulsuz olarak dinledikleri tespit edilmişti. Hürriyet’in manşetinde yer verdiği haberi ihbar kabul ederek soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı, kod isimlerle ve usulsüz yapıldığı iddia edilen dinlemelere ilişkin mahkeme kararlarını ve diğer belgeleri inceleyecek.

‘VİP Kulak’a jet soruşturma
VIP kulak



BOMBALARA İLİŞKİN DE SORUŞTURMA

Yine bir günlük gazetede yer alan ‘Paralel’in Bomba Kumpası Patladı’ başlığıyla yer alan ‘Esenler ve Zeytinburnu’nda bulunan bombaların KCK operasyonunda MİT’i karalamak için Paralel bir emniyet amiri Hakkari’den getirildi’ haberi de ihbar kabul edilerek soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!