Bingür Sönmez'i vuran sanığa müebbet istendi

Güncelleme Tarihi:

Bingür Sönmezi vuran sanığa müebbet istendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 16:53

KARS’ın Sarıkamış İlçesi’nde geçen 24 Ağustos’ta ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’i tabanca ile yaralayan eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen ile yeğeni Özcan T. hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Kars Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Haberin Devamı

Erzurum’un Narman İlçesi’ne bağlı Çimenli Köyü’nden 22 Aralık 1914’te 9’uncu Kolordu’ya bağlı birliklerin gittiği 65 kilometrelik Topyolu’nu 55 gönüllü ile takip edip Allahuekber Dağlarını aşan Prof. Dr. Bingür Sönmez, 24 Ağustos 2014 günü eski Sarıkamış Belediye Başkanı Ak Partili İlhan Özbilen’in silahından çıkan 2 kurşunla kolundan ve bacağından yaralandı. İlhan Özbilen tabancasıyla birlikte, ardından yeğeni Özcan T. yakalandı ve tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından 20 Kasım 2014’te hazırlanan iddianameye göre, 30 Mart 2014’teki seçimlerde partisi tarafından üçüncü kez aday gösterilmeyen eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in bu durumdan Prof. Dr. Bingür Sönmez’i sorumlu tuttuğu için saldırıyı gerçekleştirdi. İlhan Özbilen olay günü yeğeni Özcan T. ile birlikte 06 PC 428 plakalı minibüsle saat 09.44.26’dan saat 10.30.27’ye kadar 1.5 saat kesintisiz Prof. Dr. Bingür Sönmez’i takip etti. Mobese ve işyerlerinden alınan güvenlik kamera görüntülerinden yapılan tesbite göre, Allahuekber Dağı yürüyüşünden dönenlerin Trabzon Çayevine gittiklerini görünce, önce 20 metre kadar yaklaşan Özbilen’in daha sonra evine gittiğini ve geri döndükten sonra Gaziler Meydanı’nda yanında yeğeni Özcan T. olduğu halde ’Bingür’ diye bağırdığı anımsatıldı. Özbilen’in kendisine ait ruhsatlı 9 milimetre çapında ’Yavuz 16 Regart’ marka yarı otomatik silahla Prof. Dr. Bingür Sönmez’e 3 el ateş etitği, 2 kurşun isabet ederken, AKUT lideri Bünyamin Akbulut’un koluna vurmasıyla üçüncü kurşunun hedefi bulmadığı iddianamede yer aldı.

İddianamede, Prof. Dr. Bingür Sönmez’in kendini koruma refleksi ile yüzünü kapatmak istemesi nedeniyle sol el bileğinden ve bacağından yaralandığı anlatıldı. Akbulut’un iteklemesiyle saldırgan İlhan Özbilen’in düştüğü ve yeğeni Özcan T.’nin bu sırada Prof. Dr. Sönmez’e tekme attığına işaret edildi.

Saldırgan İlhan Özbilen’in ifadesinde, Prof. Dr. Bingür Sönmez ile ’tesadüfen karşılaştığı, medeni bir şekilde konuşmak için ismini vererek seslendiği, Prof. Dr. Sönmez’in agresif bir tavır sergilediği, ardından saldırıya uğradığını, korunmak amacı ile silahını çekerek ateş ettiğini, öldürme kastı bulunmadığını’ söylediği iddianamede yer aldı. Yeğeni Özcan T. ise amcasına hakaret edildiğini ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı, Özbilen hakkında TCK’nın 82/1-a maddesi uyarınca tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan, yeğen Özcan T. hakkında ise tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Eski Belediye Başkanı Özbilen ile yeğeni Özcan T. önümüzdeki günlerde Kars Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!