Okul müdürü darp edildi

Güncelleme Tarihi:

Okul müdürü darp edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 01:15

Yapracık Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Akçekoce, bir öğrenci velisi tarafından darbedildi. Yüzü ve gözünden yaralanan Akçekoce, veli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Ankara’da bir öğrenci velisi, makam odasını bastığı okul müdürünü darbetti. Yüzü ve gözünden yaralanan Okul Müdürü Adnan Akçekoce’ye, tedavi gördüğü hastaneden rapor verildi. Müdür, darp eden veli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Etimesgut ilçesi Yapracık Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki olay, iddiaya göre şöyle gerçekleşti:
“Bir öğrencinin velisi, bir nedenle Müdür Adnan Akçekoce’nin odasına girerek, tartışmaya başladı. Veli, kolundan çıkardığı metal saati okul müdürünün yüzüne fırlattı. Arbede sırasında yüzünden ve gözünden yaralanan okul müdürü hastaneye kaldırıldı. Olay üzerine çevre okullardaki öğretmenler de okula gelerek, darp olayını gerçekleştiren veliye tepki gösterdi.”

MESLEK İTİBARSIZLAŞTI

Haberin Devamı

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gelen Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Tugay Gözüm de, öğretmenlerle görüştü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Gözüm, “Bu olay sonrasında bütün eğitim camiasının canı acıdı. İnşallah bir daha böyle bir hadise yaşanmaz” dedi.
Sendika yetkilisi Osman Yurtcu ise, “Öğretmenliğin nasıl itibarsızlaştığını bugün bir kez daha yaşamış bulunmaktayız. Yaşanan olay, mesleğimizin ne konumda olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. Son aylarda buna benzer birçok olay yaşandı. Öğretmenlerimize yapılan her türlü saldırıya şiddetle karşıyız ve kınıyoruz. Milli Eğitimi Bakanlığımızın öğretmenlerin itibarını artıracak çalışmaları hızlandırmasını bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!