CHP'li Demir: Seçim barajı kaldırılmalı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Demir: Seçim barajı kaldırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 01:15

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir; seçim barajının kaldırılması konusunda ülkede olumlu söylemlerin olduğunu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) etki altında kalmadan bu barajı kaldırması gerektiğini söyledi. Emine Ülker Tarhan'ın kısa bir süre önce CHP'den ayrılıp Anadolu Partisi'ni kurmasıyla ilgili soruya Demir, "Ancak ülke genelinde hali hazırda mevcut olan ve kaldırılması gündemde olan yüzde 10 seçim barajı kalmadığı sürece; birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde Sayın Emine Ülker Tarhan istemeden de olsa bölücü duruma düşer" dedi.

Haberin Devamı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 80'inci yılı için CHP Marmaris İlçe Başkanlığı Kadın Kolları'nın düzenlediği kahvaltıya; CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, katıldı. Milletvekili Demir, kahvaltıda gündemle ilgili açıklamalar yaptı.

'TÜRK KADINI HAK ETTİĞİ YERDEN UZAK'
Türk kadının hak ettiği yerden uzak olduğunu, son yıllarda hükümetin izlediği politikalarla daha da uzaklaştığını söyleyen Milletvekili Demir, "Ulu Önder Atatürk'e Türk kadınına tanıdığı haklar için hepimiz müteşekkiriz. Ancak son yıllarda Türk kadını haklarını ellerinden kaybediyor. Son günlerde gerçekleşen ve medyadan da takip edilen Milli Eğitimdeki gelişmeler hepimizi üzüyor. Ayrımcılık ana okuluna kadar indirilmeye çalışılıyor. Şuan meclise bakıldığında kadın milletvekillerinin oranı 6'da 1'e kadar düşük bir rakama denk geliyor. İnşallah 2015 seçimleri sonrası demokratik bir yönetimle bütün bu olumsuzluklar bertaraf edilecek" dedi. Kadın haklarında da durumun farklı olmadığını belirten Demir, 2014 yılında 245 kadının cinayete kurban gittiğini, bu rakamın azalması gerekirken her geçen yıl arttığına ve dur demenin gerektiğini ifade etti.

"AYM ETKİ ALTINDA KALMADAN BU BARAJI KADIRMALIDIR"
Gündemdeki seçim barajının düşürmesi konusunu hatırlatan Milletvekili Demir, "Son günlerde seçim barajının kaldırılması konusunda olumlu söylemler mevcut. Ülkede her türlü düşüncenin temsil edilmesi çok memnuniyet verici olur. Diğer ülkelere baktığımızda bunun güzel örneklerini görebiliyoruz. Anayasa Mahkemesi etki altında kalmadan bu barajı kaldırmalıdır. Kaldırılmadığı takdirde onlarla ilgili de kafalarda soru işaretleri oluşacaktır" dedi.

"TARHAN İSTEMEDEN DE OLSA BÖLÜCÜ DURUMA DÜŞER"
Basın mensuplarının yeni kurulan Anadolu Partisi hakkındaki sorularını yanıtlayan Nurettin Demir, "Emine hanım çok değerli bir insandır. Umarım çıktığı yolda başarılı olur. Ancak ülke genelinde hali hazırda mevcut olan ve kaldırılması gündemde olan yüzde 10 seçim barajı kalmadığı sürece; birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde Sayın Emine Ülker Tarhan istemeden de olsa bölücü duruma düşer" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!